Jan Jönsson klar for Stabæk-retur

COMEBACK: Jan Jönsson leder sin første trening med Stabæk etter å ha tatt over for Henning Berg.

COMEBACK: Jan Jönsson leder sin første trening med Stabæk etter å ha tatt over for Henning Berg. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Jan Jönsson (59) gjør comeback som Stabæk-trener ni år etter at han forlot klubben.

11.06.19 11:56

Det bekrefter klubben på sine hjemmesider, og ved at Jönsson ledet tirsdagens trening på Nadderud.

– Dette kjennes veldig bra ut. Dette har gått kjapt. Det åpnet seg en mulig for Henning (Berg) i Kypros, og da ble dette en løsning. Jeg har ikke vært disponibel veldig lenge etter to år i Japan, og i utgangspunktet hadde jeg tenkt meg en liten ferie, men slik ble det ikke. Stabæk betyr noe helt spesielt for meg, sier Jönsson til Stabak.no.

Den 59 år gamle svensken har signert en kontrakt som varer ut sesongen. Selv innrømmer han at Bærumsklubben alltid har betydd noe ekstra for ham.

- Det er den klubben jeg har vært i lengst som trener, og der jeg har hatt størst fremgang totalt sett. Det er noen følelser som kommer tilbake, sier han.

Jönsson ledet Stabæk for første gang mellom 2005 og 2010, og tok bæringene fra å være et 1. divisjonslag til Eliteseriegull og cupfinale i 2008.

Laget fra Bekkestua har vært på utkikk etter en ny trener helt siden Henning Berg plutselig forlot trenerroret til fordel for Omonia Nikosia på Kypros torsdag.

Etter at Jönsson forlot Stabæk for å søke «nye utfordringer», gikk turen til Rosenborg, før han også var innom Aalesund, Halmstad, Sanfrecce Hiroshima og Shimizu S-Pulse.

Svenskens datter, Zara Jönsson signerte i mai for Stabæks damelag.

Den første kampen for «Janne» som hovedtrener er kommende mandag i bunnoppgjøret mot Tromsø. Det er bare målforskjell som skiller de to lagene, med «Gutan» helt nederst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.