Jan Jönsson var ikke imponert av sin egen elev

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

- Han hadde tatt den på en god dag.

16.05.13 21:09

BRANN - AALESUND 2-0:

BERGEN (Nettavisen):

- Jeg er skuffet over at vi ikke setter sjansene våre. Vi vinner sjansestatistikken, forteller Jan Jönsson til Nettavisen.

Svensken har nettopp sett sitt eget lag tape noe ufortjent 2-0 på Brann stadion.

Laget fra Aalesund hadde nemlig flere store muligheter til å stikke av med poengene i førsteomgang.

Marginer og udyktighet
Det kunne tidvis se ut som om Aalesund brukte opp målkvoten i nedsablingen av Lillestrøm i forrige runde. Svensken smiler når Nettavisen spør ham om det.

- Det er litt marginer og udyktighet som går i mot oss i dag. Ser du på matchen, så er det mye som er bra, men vi scorer ikke, forteller Jönsson til Nettavisen.

Svensken var heller ikke imponert av sin elev, Sten Grytebust, på Branns 2-0 mål.

- Han tar den på en bra dag, fortsetter svensken.

Ikke imponert over Brann
Selv om Brann vant, var ikke Aalesund-treneren imponert over Brann. Laget hans stod ikke tilbake for Brann torsdag kveld, og beviste hvorfor laget nå ligger på fjerde plass.

- Vi har flere målsjanser, men Brann er effektive, utdyper svensken.

Også Aalesunds midtstopper var skuffet etter kampen mot Brann.

- Det er skuffende å ikke å ikke få med seg noe, med alle de sjansene vi skaper. Men det var et bra trykk på stadion her i dag, forteller Tollås Nation.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Publikumsoppgjør
Det var duket for et skikkelig publikumsoppgjør på Brann stadion, dagen før dagen.

Aalesunds kom fra nedhøvling av Lillestrøm i forrige runde, og tok nok med seg en god porsjon selvtillit inn mot kampen på Brann stadion.

Brann på sin side kom fra et begredelig oppgjør i Drammen, der bergenserne tapte 2-0. Men hjemme har Brann en upåklagelig statistikk. Rødtrøyene har vunnet alle sine hjemmekamper i årets sesong.

Forrige tap på stadion kom da Tromsø gjestet Bergen i nest siste serierunde i 2012.

Aalesund i strupen på Brann
Men den gode hjemmestatistikken så ikke ut til å skremme, de for dagen, blåkledde spillerne fra Aalesund.

Et, for en gangs skyld, nesten fullsatt Brann stadion fikk se at Aalesund fikk den første store sjansen. Etter tre minutter slo Barrantes inn en corner. Branns unggutt Henrik Gjesdal som scoret selvmål mot Strømsgodset i forrige runde, headet ballen mot eget mål. Heldigvis for Brann stod Zsolt Korscmar på streken og hindret Aalesund nettkjenning.

Etter Aalesunds sjanse i innledningen, gikk kampen mer over i en stillingskrig og ingen av lagene klarte å skape de saftige mulighetene. Selv om nerven fortsatt lå i kampen.

Men etter 29 minutter skulle Aalesund vise seg fram igjen. Leke James fikk ballen ute på venstrekanten og skar inn foran mål. Men en solid takling fra Birkir Már Sævarsson hindret en stor mulighet for James.

Brann kom mer med
Brann gikk umiddelbart opp i angrep, og Fredrik Haugen spilte Erik Huseklepp fri på midtbanen. Landslagsvingen stormet mot Aalesunds mål og driblet seg forbi to av Aalesunds forsvarer.

Huseklepp skulle bare sette ballen forbi Sten Grytebust, men den talentfulle målvakten fikk benet på ballen og kunne enkelt plukke opp returen.

Nå svingte det virkelig på Brann stadion.

Det kunne virke som om James ble inspirert av å spille på fotballens nasjonaldag. Etter 38 minutter driblet han seg forbi Birkir Már Sævarsson igjen. James fikk gå helt inn til femmeteren, før Brann klarte å takle ballen ut til corner.

Men selv om Aalesund hadde vært det klart beste laget i kampen, var det Brann som skulle ta ledelsen. Huseklepp kom rundt på høyrekanten til Brann og slo ballen inn i feltet. Aalesund prøvde å klarere ballen, men den gikk rett i bena til Branns unge spiss Bård Finne.

Fra syv meter kunne ikke 18-åringen unngå å sette ballen i mål, til brann-fansens store begeistring.

På vei inn til pause fikk Brann-spillerne trampeklapp av et ekstatisk hjemmepublikum, selv om ledelsen var noe ufortjent sett ut fra spill og sjanser.

Aalesunds sjansesløseri
Det skulle virke som om at publikum virkelig satt fyr i spillerne, for Brann entret andre omgang med en helt annen innstilling.

Branns høyreback stormet nedover høyresiden. Aalesund rygget og rygget mot eget mål. Sævarsson fyrte av fra 19 meter helt ned i stolperoten. Ikke utagbart for Grytebust i Aalesund-målet.

Men Aalesund var ikke slått. Brann rotet i forsvar like etter og Barrantes fikk upresset skyte fra 17 meter. Uheldigvis gikk skuddet en meter til side for mål.

Like etter fikk Barrantes en ny stor sjanse. Men skuddet gikk så vidt utenfor stolpen, etter å ha gått via et Brann-ben.

I det 61 minuttet skulle James få nok en mulighet. Abderraszzaq Hamdallah ble taklet like innenfor 16-meteren. Alle i blått og oransje for kvelden skrek etter straffe, men dommer Svein Oddvar Moen ville ikke blåse på straffe.

Etter litt klabb og babb fikk James stå umarkert på 16-meter, men Aalesund-spilleren klarte ikke å omsette sjansen i mål. Aalesund klarte aldri å omsette sjansene til mål, og dermed kunne bergenserne feire nok en trepoenger på hjemmebane.

Nettavisen kommer med flere reaksjoner fra Brann stadion.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.