RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim de Waele

Jan Ullrich hinter mot dopingbruk

Sist oppdatert:
Men Tour de France-vinneren innrømmer ikke sine dopingsynder slik hans argeste rival Lance Armstrong gjorde tidligere i år.

Tidligere Tour de France-vinner Jan Ullrich sier han hadde «en rolle i det som skjedde i sykkelsporten», men setter frem ingen klar innrømmelse om doping i sin nyeste blogg på Eurosport.com.

- Alle har sin mening om hva som har skjedd i sykkelsporten og jeg har vært en del det, skriver Ullrich.

Samtidig skriver tyskeren at han ikke vil komme med noen offentlig dopingtilståelse, slik som hans argeste rival gjennom mange år, Lance Armstrong, kom med hos talkshow-dronningen Oprah Winfrey tidligere i år.

- Jeg har fått min straff gjennom idrettens egne instanser. Etter den tid har jeg valgt en vei videre som ikke alle forstår, men som er riktig for meg.

Les også: Kristoff med overlegen spurt i De Panne

Ullrich vant Tour de France i 1997 og ble nummer to hele fem ganger, tre ganger bak Lance Armstrong. I 2006 ble han suspendert i kjølvannet av Operasjon Puerto og valgte følgelig å avslutte sykkelkarrieren.

Etter endt karriere ble han også utestengt i to år av Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS) for sine forbindelser med den spanske «dopingdoktoren» Eufemiano Funetes. Ullrich ble fratatt samtlige meritter etter 1. mai 2005.

En bedre fremtid
Ullrich skriver også at sykkelsporten har ryddet opp siden han var aktiv, og at man bør fokusere på fremtidens ryttere.

- Jeg kjenner ryttere som Gerald (Cioleck) og Tony (Martin) godt og jeg hyller prestasjonene deres. Jeg stoler på dem og det bør også fansen gjøre. Den yngre generasjonen fortjener en rettferdig sjanse, skriver Ullrich.

Den tidligere tyske sykkelkongen beskriver også rittarrangørenes rolle med tanke på en renere sykkelsport. Han mener store arrangører som ASO (Tour de France) og RCS (Giro d´Italia) gjør det for vanskelig for rytterne.

- Giroen har alltid operert i skyggen av Tour de France. De har alltid vært misunnelige på reklameinntektene til ASO og øker dermed antall fjelletapper hvert år. Antallet flate etapper kan telles på én hånd.

- Det samme gjelder for Vuelta a España. I Tirreno-Adriatico måtte feltet håndtere bakker med nester 30 prosent stigning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere