RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jansen og Stensbøl har skværet opp

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Petter Jansen avviser at han har samarbeidsproblemer med Bjørge Stensbøl.

Et blodtørstig pressekorps tok imot daglig leder Bjørge Stensbøl og styreleder Petter Jansen i Tromsø 2018 utenfor Oslo rådhus torsdag.

Målet var å få oppklart om Stensbøl egentlig hadde ønsket å trekke seg fra sin stilling i løpet av en turbulent gårsdag.

Men denne gangen var det rosenrøde skyer over Aker Brygge, og bærende på en pose reker, så de to ut nærmest ut som et kjærestepar der de spankulerte.

- Jeg tror det var Märtha og Ari, utbrøt en butikkansatt etter møtet med pressflokken og de to hovedpersonene.

- Lagt det bak oss
Det stemte ikke denne gangen. Men tilskuerne ble vitne til et skreddersydd forsøk for igjen å skape arbeidsro rundt Tromsøs OL-kandidatur.

- Jeg kjenner Bjørge godt og vi har jobbet sammen siden 1996. Vi har løst mange krevende oppgaver sammen. Samtidig vet jeg at Bjørge har meningers mot og han er ikke redd for å si ifra. Vi har aldri hatt dårlig kjemi, og nå har vi lagt dagen i går bak oss, fortalte Petter Jansen til pressen.

Da snakket han om uenigheten som oppsto etter at han selv refset Stensbøl i milde former under et NRK-intervju. Den daglige lederen likte det dårlig, og skulle ifølge avisen Nordlys ha levert inn sin oppsigelse til styret.

Valgte stillheten
Så ble det stille. Men hvorfor?

- Det tok tid før vi fikk satt oss ned og snakket sammen, fortalte Stensbøl torsdag.

- Men alt dette står det om i pressemeldingen vi sendte ut i går, la han til.

Der sto det blant annet følgende:

- Det er riktig at jeg snakket med Petter Jansen på morgenkvisten i dag, og uttrykte at jeg ikke var fornøyd med det etterlatte inntrykket i NRK-intervjuet. Jeg sa til ham at dersom dette var å betrakte som en mild offentlig irettesettelse av meg som daglig leder, ville det bli vanskelig for meg å fortsette i jobben, skrev Stensbøl.

Noe stort mer enn dette ville han ikke utbrodere torsdag.

- Jeg følte at jeg skulle markere at jeg var uenig. Utover det henviser jeg til pressemeldingen, svarte den tidligere sjefen for Olympiatoppen.

- Ingen splittelse
Deretter avkreftet Jansen både at det sittende styret i Tromsø 2018 er splittet, at det var lekkasjer i styret som førte til uroen og at opptrinnet har skadet OL-søknaden.

- Vi har skværet opp. Vi er ferdige. Bjørge fortsetter og han har styrets tillit, sier Jansen.

Uenigheten mellom de to ble senere omtalte som «fillesak», «hump» «utlufting» og «en flau bris».

- Nå har vi hatt en utlufting og det er ikke noe mer enn det. Det kommer vi til å ha i fremtiden også om vi skal skape dynamikken som utvikler oss videre.

SMS-forsiktighet
Med forsoning mellom daglig leder og styreleder håper de to at roen nå skal senke seg over organisasjonen.

Stensbøl har vært i hardt vær etter en dokumentar på NRK og etter at han videresendte en tekstmelding fra Jonas Gahr Støre til VGs kommentator Truls Dæhli.

- Når det ble så mye styr rundt det, uten at jeg ønsker å kommentere det noe nærmere, blir jeg sikkert mer forsiktig i forhold til bruk av SMS i fremtiden, sa Stensbøl med et smil.

Deretter delte han nok ei reke med styrelederen sin.

- Det var hyggelig å se dere igjen, avsluttet Jansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere