*Nettavisen* Sport.

Jansrud: - Det kunne ha vært så mye bedre

Foto: Alessandro Trovati / Ap

Opptur for Jansrud tross liten stopp i løssnøen.

Kjetil Jansrud var aggressiv, men gjorde en liten feil og endte på 9.-plass i utforrennet i Kitzbühel lørdag. Likevel snakket han om en liten opptur.

Han kjørte inn til tredjeplassen da han kom til mål fra startnummer 14. Det var ikke overraskende, for en liten feil i Lärchenschuss, vel halvveis ned i traseen, kostet en del tid.

Til slutt var åtte løpere bedre enn ham, og fram til Hannes Reichelt, som var raskest av alle, skilte det 1,08 sekund.

- Kjøringen min i dette rennet var bra. Jeg følte jeg kom veldig fint i gang. Jeg følte også at det gikk fint helt til jeg kom i Lärchenschuss. Der bommet jeg litt på retningen inn i en port. Det gjorde at jeg kom ut i løssnøen, og da var det kjørt, fortalte Jansrud til NTB.

Han har fortsatt annenplassen fra utforrennet i Val Gardena like før jul som sin beste enkeltprestasjon i verdenscupen i år, men selv om det ikke ble full klaff for ham i Kitzbühel lørdag, går det i riktig retning.

Greit
- Der Svindal tok igjen masse tid på Bode Miller, som jeg selvsagt også skulle ha gjort, tapte jeg i stedet. Det var synd, for ellers kunne det ha vært en fin mulighet i dag, sa Jansrud.

Han hang godt med til han feilet litt vel halvveis ned i traseen, men han hadde likevel mye å glede seg over.

- Dette var mye bedre enn treningsomgangen torsdag, men resten av feltet kjører jo bedre også, så det skulle bare mangle.

- Ellers er det ikke så mye å si. Jeg mener dette er en liten opptur for meg, for jeg klarte å ha aggressivitet i kjøringen min, særlig på toppen. Jeg fikk det ikke helt til i bunnen, men vi er i Kitzbühel, og det er vanskelig her.

- Nå ender jeg innenfor topp ti. Det er greit, og det får jeg ta med meg til super-G-rennet søndag og utnytte enda bedre da, slo Jansrud fast.

Klikk på bildet for å forstørre.

Irritert
- Da jeg kom til mål var jeg mest irritert. Jeg tenkte ikke på at jeg hadde den tredje beste tiden, for det kunne ha vært så mye bedre med mer klaff i bunnpartiet.

- Det var nok litt forventet å se den røde tiden og at jeg ikke ledet da jeg krysset mållinjen, men det er jo likevel alltid litt kjipt. Men spist er spist og kjørt er kjørt, så det er jo slik det er og lite å gjøre noe med nå, sa Jansrud til NTB.

Han la ikke skjul på at kjøringen hans i lørdagens utforrenn var så bra at han gleder seg til søndagens super-G.

- At jeg ikke helt fikk klaff i dette rennet, tenner meg selvfølgelig litt ekstra til søndagens super-G, for jeg føler at jeg henger bra med, særlig slik kjøringen min var på toppen, la han til. Jeg mener også at vi har bra muligheter som lag. Det gjelder bare å ta med seg det som var bra i dette utforrennet og utnytte det maksimalt, fortalte gudbrandsdølen.

- Jeg trodde Aksel skulle ta seieren i dette utforrennet. Men så kom sola etter hvert, og da skjønte jeg det kunne bli tøft, sa Jansrud.

Han sa også at han trodde det skulle bli vel tøft for Svindal da han ble liggende så langt bak Bode Miller halvveis ned i traseen, men kameratens flotte kjøring i mellompartiet før Hausberg, ga ham tilbake troen på at noe stort var på gang.

Det store, altså den norske seieren, var 21 hundredeler unna.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.