RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jansrud: - Dette er en merkedag

Foto: Simen Lønning (NettavisenI
Sist oppdatert:
Alpinisten har endelig fått beskjeden han har ventet på.

OSLO (Nettavisen): I februar falt Kjetil Jansrud stygt under VM i Schladming, et fall som førte til at korsbåndet i kneet røyk og at han måtte opereres for å komme tilbake.

246 dager etter det stygge fallet, har Jansrud endelig fått bekreftelsen han har ventet på:

Nå er kneet endelig helt bra og idrettsprofilen er klar til å gi alt nedover bakkene.

- En merkedag
Tirsdag var han nemlig på undersøkelse på Olympiatoppen hos lege Lars Engebretsen, og der var beskjeden soleklar. Nå tåler kneet belastningen som alpintsporten fører med seg, og kneet vil tåle et eventuelt fall.

- Dette er første gang jeg har fått grønt lys og at jeg er klar til å kjøre for fullt. Det er en merkedag for meg, sier Jansrud til Nettavisen.

Han forteller at han er mer lettet enn overrasket, for kneet har kjent bra ut i lang tid.

- Symptomer som man ikke har lyst til å se, er hevelse i kneet og smerter. Men jeg har sluppet unna alt av sånne ting, forteller han.

Tirsdagens undersøkelser på Olympiatoppen var ikke bare positive, de var overraskende gode.

- Legen sa at han sjeldent har kjent et mer stabilt kne. Det er veldig bra. Hvis jeg ikke går på noen skjær nå, er verdenscupåpningen i Sölden innen rekkevidde. Men så har vi det andre spørsmålet; hvor god er jeg? Har jeg noe der å gjøre? spør Jansrud.

For nå begynner den lange veien mot sesongens største mål, OL i Sotsji.

- Nå har jeg fått avklaringen om at hvis jeg faller nå, vil kneet sannsynligvis holde. Det er fortsatt to måneder til hvor det vil gro, så det kan fremdeles bli sterkere, men hadde det vært renn i Sölden i morgen, så kunne jeg fysisk sett kjørt, fortsetter han.

- Ikke der jeg vil være
For alpinisten har fortsatt noe å ta igjen, etter å ha gått glipp av store perioder med skikkelig grunntrening. Skiformen er nemlig ikke på godt, gammelt Jansrud-nivå riktig ennå.

- Det går greit, men jeg er ikke helt der jeg vil være, sier han.

- Jeg pleier å være rask på trening hele tiden, men så stabil er jeg ikke i år, og det har gjort meg litt utålmodig. Teknisk sett, og med tanke på skikjøringen, fungerer det bra, men det sitter fortsatt en liten brems i hodet. Det er nok litt fordi at helt fram til i dag, har jeg visst at kneet kan ryke hvis jeg tryner igjen, avslutter han.

Men den bremsen kan fjernes, for nå har legene gitt ham tommel opp.

Det er svært gode nyheter 122 dager før OL starter for alpinistene med utfor-rennet i Sotsji.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere