Kjetil Jansrud (23) har lenge vært spådd som fremtidens mann i norsk alpint. Og lørdag kunne han endelig ta steget opp på seierspallen i verdenscupen, da han ble nummer tre i storslalåmrennet i sveitsiske Adelboden.

- Det er utrolig artig, og spesielt at han fikk til dette i det siste rennet før VM. Han har vist i hele vinter at han kjører fort. Nå gir det uttelling, sier Marius Arnesen til Nettavisen.

Jansrud å på 14. plass etter førsteomgangen i Adelboden. I finaleomgangen imponerte vinstragutten voldsomt.

Tredje beste tid
En etter en la konkurrentene seg bak Jansrud, og da Christoph Gruber kom i mål nesten sekundet etter nordmannen, var det klart at det ble norsk jubel på podiet.

Den tredje beste tiden i andre omgang holdt til tredjeplass sammenlagt, og etter to fjerdeplasser i verdenscupen tidligere kunne Jansrud dermed endelig ta steget opp blant de tre beste.

- For laget er det kjempebra at vi nå har to som har vist at de kan være på pallen. Det er godt å ha to som kan dele på trykket i VM. Og ikke minst godt å ha to sjanser, hvis én skulle feile, sier Marius Arnesen.

- Ingen som er overrasket
Kjetil Jansrud OL-debuterte i Torino i 2006, men fikk deretter store problemer med rygge. I realiteten mistet han to sesonger.

Landslagssjefen er imidlertid ikke overrasket over at talentet har klart å jobbe seg tilbake.

- Det er ingen i miljøet som er overrasket over dette. Det så litt tungt ut for to år siden, men Kjetil har jobbet hardt med seg selv og klart å fortsette utviklingen fra det nivået han var på før ryggproblemene, sier Arnesen, som tror Jansrud etter hvert vil hevde seg i flere disipliner enn storslalåm.

- Han har ambisjoner om å bli en god allround alpinist. Men det er viktig å være tålmodig, og ta det etter hvert, sier han til nettavisen.

Aksel på 10. plass
Østerrikske Benjamin Raich vant rennet, 24 hundredeler foran Massimiliano Blardone fra Italia. Kjetil Jansrud endte 72 hundredeler bak Raich.

Aksel Lund Svindal lå på fjerdeplass etter første omgang, men skuffet noe i finaleomgangen og endte på tiendeplass. I mål var Svindal 1,42 sekunder bak vinneren.

Truls Ove Karlsen kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.
Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)