RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jansrud fra VM-favoritt til heiagjeng

Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Kjetil Jansrud reiser hjem med røket korsbånd.

SCHLADMING (NTB): Kjetil Jansrud gikk fra VM-favoritt til å bli heiagjeng på en-to-tre etter fallet i onsdagens super G. Det endte med røket korsbånd.

- Jeg reiser hjem til Oslo nå, men selvfølgelig kommer jeg til å følge resten av mesterskapet via TV-skjermen. Jeg kommer til å heie på alle de norske, sier Kjetil Jansrud til NTB.

Han gikk over ende etter snaut 30 sekunder. I utgangspunktet så det ikke så ille ut, for han var raskt på beina igjen og kjørte selv ned til mål, men han merket at kneet ikke var helt som det skulle.

- Jeg følte det gikk bra og hadde ikke særlige smerter, men jeg må innrømme at det var en merkelig beskjed å få. Jeg følte meg jo ikke særlig skadet, men likevel var VM og sesongen over.

- Selvsagt var det tungt med en gang, og det var årsaken til at jeg ikke orket å snakke med dere onsdag ettermiddag, men nå går det bedre. I dag føles det ikke så dramatisk, sa Jansrud til NTB på torsdagens pressekonferanse.

Første kneskade
Dette er Kjetil Jansrud aller første kneskade, men det er på ingen måte første gang han sliter med skader. I de senere årene har han hatt store problemer med prolaps i ryggen. Han var ute hele 2006-07-sesongen.

- Nå er det opp til meg hvor fort jeg kan komme tilbake igjen, og neste sesong begynner for meg nå. Det akkurat ett år til OL i Sotsji starter i dag (torsdag), og det bør være mer enn god tid helt og holdent hans egen, sa Jansrud.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

- Jeg er jo ikke helt uten erfaring når det gjelder skader og skadeavbrekk. Det kommer av de problemene jeg har hatt med ryggen i flere år, fortalte han.

Han gjentok at fallet var helt og holdent hans egen skyld.

- Det var vanskelig å kjøre med flatt lys. Jeg kom litt i ubalanse og ble kastet ut av det. Alt gikk veldig fort, men jeg trodde ikke at det var snakk om noen skader med en gang. Derfor var det en merkelig beskjed å få på sykehuset, la han til.

Viktig barmark
Nå kommer barmarkstreningen til å bli veldig viktig for ham det neste halve året.

- Det blir sagt at det kommer til å gå minst et halvt år før jeg er tilbake på ski. Den manglende skikjøringen jeg forsøke å kompensere best mulig med å finne barmarksøvelser som er så like skikjøringen som mulig, sa Jansrud til NTB før han forlot Schladming.

- Jo tidligere jeg er tilbake, jo bedre er det, men det er veldig mye opp til meg når jeg er tilbake igjen, understreket han.

Det er foreløpig ikke avgjort når han skal opereres, men det kommer trolig til å skje ganske fort. Han reiste til Oslo fra München torsdag ved lunsjtid.

- Tenkte du noensinne på å kjøre lørdagens utfor med tapet kne?

- Nei, det har aldri vært noen problemstilling. Jeg ville ikke tatt risikoen på å gjøre det, sa Kjetil Jansrud.

Korsbåndet røk, men operasjonen han må gjennom for å få ordnet skaden er så å si helt risikofri. Det blir foretatt 1800 slike operasjoner i Norge hvert år, så de som utfører denne typen operasjoner er flinke og erfarne, men skaden tar tid å lege, så Jansrud er uansett ikke tilbake før det er gått mellom seks og ni måneder. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere