RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jansrud kapret pallplass

Foto: Shinichiro Tanaka (AP)
Sist oppdatert:
Aksel Lund Svindal klarte ikke å følge opp den gode førsteomgangen.

Aksel Lund Svindal og de andre norske alpinistene kjører tirsdag verdenscuprenn i storslalåm i Beaver Creek.

De norske gutta var ute etter å revansjere den noen skuffende opptredenen på søndag, da Kjetil Jansrud ble beste norske med en fjerdeplass.

Til tirsdagens renn var det meldt sprengkulde, og gradestokken ble spådd å bikke 30 minusgrader.

Kaldt
- Om det er 30 eller 15 minus har egentlig ingen betydning der og da. Når vi kjører renn, så kjører vi renn. Men 30 minus er helt klart på grensa av hva som er bra for helsa. Samtidig er det mye penger involvert i det å arrangere renn, og det er ikke alltid like lett å utsette og avlyse, sa Kjetil Jansrud til NRK før rennet.

Kaldt eller ei, spennende ble det i Beaver Creek tirsdag.

Nordmennene hang godt med i første omgang, og Aksel Lund Svindal kjørte ned til tredje beste tid, 13 hundredeler bak franske Alexis Pinturault.

Kjetil Jansrud gjorde også en god førsteomgang, og lå på femteplass med 37 hundredeler bak Pinturault før det hele skulle avgjøres.

Jansrud beste norske
Søndagens overraskelse Leif Kristian Haugen kjørte ut i den første omgangen. Heller ikke de to siste nordmennene på start, Iver Bjerkestrand og Markus Nielsen, fullførte.

Andre omgang ble noe skuffende, sett med norske øyne.

Ted Ligety vant til slutt storslalåmrennet foran Marcel Hirscher. Kjetil Jansrud ble igjen beste norske på nummer tre, 79 hundredeler bak amerikanske Ligety. Aksel Lund Svindal ble nummer seks.

Kjetil Jansrud oppsummerer rennet slik:

- Jeg hadde en mye bedre dag i dag, selv om jeg tapte 50/100 sekund på feilen i 1. omgang. Det er egentlig helt horribelt å tape så mye. Hadde jeg ikke mistet så mye kunne jeg kanskje vært med å kjempet med Ted om seieren her, sier Jansrud til NTB.

Aksel Lund Svindal er imponert over nivået på tirsdagens renn.

- Jeg er veldig imponert over det de to beste gjorde her i dag. Det de presterte er jeg rett og slett ikke god nok til å henge med på slik det er nå, sier han til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere