*Nettavisen* Sport.

Jansrud kjørte ut i Åre

KJØRTE UT: Kjetil Jansrud fikk det tøft allerede fra toppen av og kjørte ut etter å ha satt skiene inn i hverandre. Her i Beaver Creek tidligere i desember. Foto: Don Emmert (AFP / NTB scanpix)

Østerrikeren Marcel Hirscher stilte resten av verdenseliten fullstendig i skyggen da han gikk til topps i verdenscuprennet i storslalåm i Åre fredag.

12.12.14 20:49

Østerrikeren som ledet etter første omgang, holdt svært høy fart også i finaleomgangen og kjørte inn til en tid som var 1,22 sekund bedre enn amerikanske Ted Ligety på annenplass.

Tyskeren Stefan Luitz tok tredjeplassen. Han var halvannet sekund bak Hirscher i mål.

Det betyr at østerrikeren tok et kraftig jafs på Kjetil Jansrud i den totale verdenscupen, men Jansrud som vant tre av de fire fartsrennene i Lake Louise og Beaver Creek, holder fortsatt på ledelsen sin i verdenscupen, selv om Hirscher fikk 100 og Jansrud null poeng i Åre.

Vinstra-løperen var uheldig og kjørte ut i første omgang. Det var i det hele tatt ikke de norske løpernes dag i Åre fredag kveld.

– Jeg er ikke så veldig skuffet, for dette var ikke dagen vår. Likevel klarte vi plasseringer blant de ti beste, sa landslagssjef Håvard Tjørhom til NTB.

Hederlig

Henrik Kristoffersen lå på tiendeplass etter den første omgangen, mens Leif Kristian Haugen kjørte inn til femteplassen i Åre. Ingen av dem klarte å forsvare plassene sine i finaleomgangen, men det endte med to hederlige plasseringer for dem begge.

Haugen som har femteplass som sin beste plassering i verdenscupen i storslalåm, kjørte to jevnt bra omganger, men han klarte ikke å ta ut det lille ekstra som skulle til for å sikre en plass på seierspallen. Han endte på 8.-plass til slutt.

Det samme gjaldt for Henrik Kristoffersen som ikke fikk den riktige timingen over kjøringen sin. Han kom litt på etterskudd, men kjørte bedre i finaleomgangen sammenlignet med første omgang. Niendeplass ble det til slutt.

– Henrik sa at han ikke helt fant rytmen og flyten i kjøringen sin. Det samme var det vel med Haugen, som falt litt nedpå i finaleomgangen, slo Tjørhom fast.

Begge de to nordmennene får nye sjanser i slalåmrennet i Åre på søndag, og der skal Henrik Kristoffersen forsvare seieren sin fra slalåmåpningen i Levi i november.

– Gutta prøvde å gi gass, men fikk det ikke helt til å klaffe i dag. Det er noen slike dager, mente landslagssjefen.

Val Gardena neste

For Kjetil Jansrud er verdenscuphelgen over i Åre. Han skal nå videre til Val Gardena, der snøkanonene får for fullt, og der det er godt håp om, å kunne avvikle både utfor- og super G-renn fredag og lørdag til uken.

Jansrud har ikke svakere plasseringer enn fjerdeplasser i Val Gardena de siste to-tre årene, men han har også vært på seierspallen der et par ganger.

For Jansrud vil det kunne være av stor betydning å få kjøre i Val Gardena, for der kan han sikre seg et lite pusterom til Marcel Hirscher i verdenscupen igjen. Med maksimal uttelling kan østerrikeren passere Jansrud på toppen av den totale verdenscuplisten etter slalåmrennet i Åre søndag.

– Nå reiser Jansrud tilbake til Oslo for å trene og roe det ned et par dager, og så satser vi på at det blir renn i Val Gardena neste helg, sa Håvard Tjørhom. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.