*Nettavisen* Sport.

Jansrud og Svindal tente Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo etter lørdagens seier i Lahti. Foto: Markku Ulander/lehtikuva (NTB scanpix)

På veien mot nok en seier fikk Johannes Høsflot Klæbo (22) høre om dobbeltseieren til utforgutta. 22-åringen fra Trondheim hyller Jansrud og Svindal.

09.02.19 16:48

Klæbo dokumenterte VM-form med sprintseieren i Lahti og var ikke vond å be da han fikk beskjed om å beskrive det Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal fikk til i Åre bare timen før.

22-åringen er oppvokst med de norske alpinidolene.

Rett før han skulle ut i kvartfinalen fikk han beskjed av sprinttrener Arild Monsen om gullet og sølvet til Jansrud og Svindal.

– Det er helt sykt det de holder på med etter alt de har vært igjennom. Jansrud tar VM-gull med én hånd, og Svindal sølv med et kranglete kne. Det sier alt om hvor rå de er i skallen. Svindal var to hundredeler unna gullet i sitt siste skirenn, men jeg tror nok at sølvet i dag er like godt som gull. Det står enorm respekt av det han gjort og oppnådd i karrieren. Det er vanvittig det han har fått til. Jeg tar av meg hatten, det er utrolig imponerende, sa Klæbo til NTB.

Klikk på bildet for å forstørre.

GULL OG SØLV: Kjetil Jansrud (høyre) tok VM-gullet, mens Aksel Lund Svindal (venstre) tok andreplassen, to hundredeler bak landsmannen. Foto: Jean-christophe Bott (AP)

Bra fyr

Klæbo forteller at Svindal alltid har vært der når han har fulgt med på alpint.

– Med den karrieren og alle skadene han har hatt, så har han kommet tilbake gang på gang. Det er inspirerende å se, og i tillegg er han en bra fyr. Det tror jeg folk flest synes er bra, sa Klæbo.

Trønderen brukte gode ord om Svindal.

– Han har begge beina godt plantet på jorda og er en trivelig fyr. Det kommer du veldig langt med. Det blir spennende å se hva han skal finne på framover, men jeg tror i hvert fall at han er rimelig fornøyd med avslutningen han fikk. Den fortjente han.

Best

Det var heller ingen tvil om at Klæbo fortjente seieren i Lahti. Prologen hans var mektig, og han var best i kvart-, semi- og finale. Klæbo drar til VM i Seefeld som storfavoritt i sprint.

For to år siden ble han slått av italieneren Federico Pellegrino i VM-finalen. Lørdag var Klæbo først i mål.

– Dette smakte selvfølgelig godt. Kroppen blir bare bedre og bedre, og det har også vært planen. Jeg har fått trent bra den siste uken også, og du kjenner at kroppen fungerer. Jeg følte meg bra på den siste dagen i NM også og fikk gode svar. Jeg trengte nok også den gjennomkjøringen i duathlon i NM med tanke på at jeg hadde vært en stund uten konkurranser. For min del håper jeg at det bare skal fungere bedre og bedre inn mot VM. Det er planen.

Klæbo ville ikke si om han er blant de fire som får gå skiathlon i VM, to dager etter sprinten.

– Vi får se. Nossum kommer vel med laget etter hvert. For min del er det sprinten som er hovedfokus i begynnelsen av mesterskapet.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag