*Nettavisen* Sport.

Jansrud slo Svindal i storslalåm

NORSK: Kjetil Jansrud slo Aksel Lund Svindal på mandagens parallell storslalåm. Foto: Marco Trovati (Ap)

Dobbelt norsk på dagens storslalåm.

21.12.15 20:06

Det ble dobbelt norsk på dagens parallell-storslalåm der Kjetil Jansrud slo Aksel Lund Svindal med 22 hundredeler.
De to nordmennene hadde slått unna alle konkurrentene og møttes i finaleheatet mandag kveld.

- Det er bare sånn at nordmenn herjer i alpint om dagen, sa NRKs Andreas Stabrun Smith da det ble klart at de to nordmennene endte øverst på pallen.

Kjetil Jansrud slo Marcus Sandell i første heat etter å ha slått finnen i begge heatene. Videre ble italienske Riccardo Tonetti slått i åttedelsfinalen, en annen italiener, Massimilliano Blardone, røk i kvartfinalen før svenske André Myhrer måtte gi tapt i semien.

Lund Svindal, på sin side, hadde det litt tøffere. Han kom seg greit til kvartfinalen, men var bare to hundredeler foran franske Mathieu Faivre. Det ble tredobbelt skandinavisk da nevnte Myhrer tok tredjeplassen.

- Som et showrenn fungerte det veldig bra, men personlig synes jeg det er synd at man får verdenscuppoeng for et slikt renn, sa Kjetil Jansrud etter seieren, ifølge nyhetsbyrået DPA.

- Det viktigste er at forholdene er like for alle. At det er «fair». Jeg hadde ikke regnet med disse 80 poengene, men jeg tar dem imot med glede, sa Svindal.

Den norske dominansen fortsetter etter at Aksel Lund Svindal vant super-G og utforen i Val Gardena, mens Jansrud tok seieren i den første parallelle storslalåmen som har blitt arrangert.

Til sammen er dette Jansrud og Lund Svindals sjette seier i verdenscupen denne sesongen. Dette er første gangen Jansrud står øverst på pallen denne sesongen.

For Lund Svindal betyr de 80 poengene at han går forbi Marcel Hirscher og leder nå verdenscupen. Hirscher ble, noe overaskende, kun nummer 28 under dagens renn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.