Gå til sidens hovedinnhold

Jansrud tok sin fjerde pallplassering

Bare Ted Ligety var raskere enn nordmannen, mens også Aksel Lund Svindal og Truls Ove Karlsen var blant de ti beste.

Det ble en svært så god norsk dag i sesongens første storslalåmrenn i Beaver Creek søndag kveld.

For etter de to omgangene i Colorado sto Kjetil Jansrud på pallen for fjerde gang i karrieren, mens både Aksel Lund Svindal og Truls Ove Karlsen var inne blant de ti beste på resultatlista.

Med sin andreplass bak hjemmehåpet Ted Ligety tangerte 25 år gamle Jansrud sin beste plassering i verdenscupen, som var andreplassen i storslalåm i Kranjska Gora i januar i år.

To blant topp tre i første omgang
Etter den første omgangen var det stor grunn til optimisme, med de to nordmennene på andre- og tredjeplass. Kjetil Jansrud var 36 hundredeler bak hjemmehåpet Ted Ligety, mens Aksel Lund Svindal delte tredjeplassen med østerrikeren Romed Baumann - 59 hundredeler bak Ligety.

I tillegg hadde Truls Ove Karlsen all grunn til å være fornøyd med sin omgang, med en foreløpig ellevteplass. 1,43 sekunder var avstanden fra Karlsen og opp til Ligety i tet.

35-åringen leverte også en god finaleomgang, og kjørte solid ned til en foreløpig andreplass bak ledende Thomas Fanara fra Frankrike.

Karlsen avanserte likevel på resultatlistene, og endte opp på en meget oppmuntrende tiendeplass.

God andreomgang
Aksel Lund Svindal klarte ikke helt å følge opp den meget gode første omgangen, men har likevel ingen grunn til å deppe over resultatet i Beaver Creek etter at han til slutt endte på femteplass.

Som nest siste løper på toppen satte Kjetil Jansrud ut i en forrykende fart, og økte forspranget ned til lednde Marcel Hirscher fra 49 hundredeler til 94 hundredeler midt i løypa. Mot slutten tapte 25-åringen noe tid, men kjørte likevel inn til en klar ledelse - 42 hundredeler foran Hirscher.

Likevel var dette amerikanernes dag.

Ted Ligety holdt avstanden til Janrud gjennom de to første mellomtidene, og i slutten av løypa dro amerikaneren ifra. I mål var Ligety 82 hundredeler foran Jansrud, og kunne juble over sin sjette verdenscupseier - alle i storslalåm.

Leif Kristian Haugen og Espen Lysdahl klarte ikke å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken