*Nettavisen* Sport.

Japansk overraskelse da Tsonga røk ut

Foto: TOBY MELVILLE (Reuters)

Kei Nishikori lå under i sett, men snudde kampen mot Jo-Wilfried Tsonga og blir dermed første japaner i kvartfinalen i Australian Open på 80 år.

23.01.12 09:38

Melbourne (NTB-Reuters):Nishikori tapte 2-6 i åpningssettet, men med 6-2, 6-1, 3-6, 6-3 dro han i land seieren mot sjetteseedede Tsonga. Nishikori er rangert som nummer 24. Nå kopierer han Ryosuki Nunoi og Jiro Satoh, som begge var i kvartfinalen i 1932. Motstander i kvartfinalen blir briten Andy Murray, som er fjerdeseedet. Nishikori slo Tsonga også i fjor under et møte i Shanghai.

Japaneren har aldri tidligere avansert fra fjerde runde i en grandslamturnering. Sist en japaner var i en kvartfinale i en av de fire store turneringen var Shuzo Matsuoka under Wimbledon i 1995.

- Jeg spilte for ett og ett poeng om gangen. Det var vanskelig i dag. Jo-Wilfried spilte godt og jeg måtte virkelig gjøre mitt beste. Forhåpentlig er dette store nyheter hjemme i Japan. En rekke mennesker har sendt melding. Nå venter kvartfinale. Jeg er veldig spent, sa Nishikori.

Seks ganger brøt han Tsongas serve. Han utnyttet også Tsongas hele 70 upressede feil. Tsonga medga at Nishikori var en verdig vinner i heten.

- Når du møter en spiller som returnerer alle baller, selv når du server i 215 kilometer i timen, ja så setter det deg under press. Det er vanskelig å møte ham, for han løper mye og sender alle ballene tilbake, fortalte en skuffet Tsonga. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.