DOHA (Nettavisen): Ikke nok med at de japanske spillerne sjokkerte fotballverdenen med å snu kampen til 2–1 mot stormakten mot Tyskland i VM-åpningen, for etter kampslutt var det de japanske supporterne som vakte oppsikt.

Bilder fra tribunen viser et titalls japanske fans rydde søppel etter både seg selv og andre supportere, i medbrakte blå søppelsekker.

– Etter en utrolig seier i VM, ble Japan-supportere igjen for å hjelpe til med å plukke flasker og rydde arenaen, skriver Fifa selv etter Japan-kampen.

Les også: Forvirrende VM-beskjeder: Nå slår Fifa tilbake

Gesten hylles i sosiale medier verden over, og det sirkulerer også videoer av japanske fans som ryddet søppel på tribunen etter åpningskampen mellom Qatar og Ecuador.

De gode manerene virker imidlertid også å tilhøre de japanske superstjernene som vant 2–1 mot Tyskland.

Et bilde som skal være fra etter kampen viser en ryddet garderobe, hvor blant annet overtrekksvestene til arrangøren er brettet pent på plass.

Det er imidlertid ikke noe nytt fenomen at japanske fotballfans rydder etter seg. Nettavisen skrev både i 2014 og i 2018 om at fansen ble igjen på tribunen for å rydde søppel, til hyllest verden over.

Det er heller ikke bare på tribunen at japanerne er organisert. En video på Twitter viser at horder av fans tar til gatene i hjemlandet etter skrellen mot Tyskland.

Videoen viser ellevill feiring i et lyskryss, samtidig som supporterne pent respekterer at bilene må få komme fram ved å trekke seg unna når det blir grønt lys.

Det japanske laget har satt seg i en strålende posisjon for avansement fra gruppa etter seieren i åpningskampen. De blåkledde kan ta et langt steg mot åttedelsfinale om de vinner mot Costa Rica søndag.