RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jarle Aambø går av

Sist oppdatert:
Jarle Aambø går av som toppidrettssjef ved Olympiatoppen.

Det ble gjort kjent på et allmøte for Olympiatoppens ansatte fredag.

Aambø trekker seg frivillig, skriver Adresseavisen. NRK og VG melder også at Aambø gir seg.

Idrettspresident Børre Rognlien har ikke besvart NTBs gjentatte henvendelser fredag.

I juni sa idrettspresident Børre Rognlien følgende om endringer i norsk idrett:

- Vi har vedtatt at det blir en omorganisering av Olympiatoppen. Det skal bli en leder og tre underledere. En med ansvar for vinteridrettene, en for sommeridrettene og en for ungdom og rekruttering.

Aambø-kritikk
Tidligere er det kommet en del kritikk mot toppidrettssjef Jarle Aambø.

- Heretter vil toppidrettssjefen få mer avlastning, og vil dermed få tid til mer strategiarbeid, sa Rognlien i juni.

Nå er det slutt for Aambø. Han har vært toppidrettssjef siden 2004.

Tore Øvrebø blir konstituert som toppidrettssjef til OL i Sotsji er unnagjort. Øvrebø er i dag hovedtrener for utholdenhetsidretter.

Resultatkrav
Det såkalte Tvedt-utvalget har evaluert norsk toppidrett grundig. Blant annet har utvalget ønsket et tydeligere krav til resultater. Aambø har reagert på den vurderingen.

Rapporten mener også det er mulig å få mer ut av pengene enn hittil, mens Olympiatoppen mener de trenger 20-25 friske millioner kroner per år.

London-OL ga bare fire norske medaljer.

Eirik Verås Larsen og håndballjentene vant gull, mens Bartoz Piasecki tok sølv i fekting og Alexander Kristoff spurte inn til bronse i sykling.

- Prøvetid eller mellomløsning
Tore Øvrebø er altså konstituert som toppidrettssjef fra 16. september. Han får ansvaret for norsk toppidrett til etter vinter-OL i Sotsji i februar.

- Uten å forskuttere noen av prosessene, så er jeg nå konstituert. Det opplever jeg enten som en prøvetid, om man skal satse på meg videre. Eller så er jeg en mellomløsning om de ønsker å satse på noen andre, sa Øvrebø på fredagens pressekonferanse.

Øvrebø har jobbet tett med Aambø. Han har vært en del av Olympiatoppen siden 2004.

- Jeg er lei meg for at Jarle, som jeg har jobbet tett sammen med, går av. Jeg har hele tiden trivdes med Jarle som leder i årene mine. Det er ikke med glede vi konstaterer at han gjør noe annet. Men det er en trøst at han skal gjøre noe han har veldig lyst til, sa Øvrebø om sin forgjenger.

På spørsmål om hva som blir annerledes, sa Øvrebø følgende til TV 2:

- Jeg er en annen person, så da blir vel noe annerledes. Så har jeg lært mye av Jarle, så noe tar jeg med meg. Så må vi se på hvilke situasjoner vi møter. Som konstituert leder skal jeg ikke komme med noen programerklæringer, sa Øvrebø. (©NTB/Nettavisen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere