*Nettavisen* Sport.

Jarstein: - Skandaløst!

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

RBK-spillerne raste, men en ydmyk Rade Prica beklaget overfor laget og fansen.

05.10.09 09:54

ROSENBORG - START 2-3:

LERKENDAL (Nettavisen): - Jeg skjønner ikke alt oppstyret. Det er en klar dytt og det er en klar straffe.

Ordene tilhører Clarence Goodson, sannsynligvis den mest forhatte personen i Trondheim denne helgen.

For Goodson var den sentrale skikkelsen da Rosenborgs utrolige seiersrekke ble brutt. Den amerikanske midtstopperen ble dyttet av Rade Prica på overtid, og dommer Tom Henning Øvrebø dømte straffe. Og det til store protester fra Rosenborg-spillerne og publikum på Lerkendal.

Uten at Goodson skjønte så mye av reaksjonen til hjemmelaget og hjemmefansen.

- De kan ikke skylde på meg. Det er de som tabber seg ut, og de bør se seg selv i speilet, sier Goodson til Nettavisen.

Norsk Tipping: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Klar dommerfeil
Men Rosenborg-spillerne var ikke ferdige med straffesituasjonen da de en etter en møtte pressen.

Steffen Iversen var først ute med å kritisere Øverbøs avgjørelse.

- Jeg har sett bildene av situasjonen i garderoben, og det er en klar dommerfeil. Rade blir løpt ned bakfra, og reagerer på det. Slik jeg ser det er det frispark til Rade i den situasjonen, sier Iversen.

- Han midtstopperen provoserer noe voldsomt, så det er klart man blir forbannet, fortsetter Iversen.

Mikael Dorsin var den som måtte gå i mellom lagkameratene og dommeren da oppgjøret eksploderte på tampen. Rosenborgs svenske kaptein måtte stagge sinte Rosenborg-spillere da Øvrebø plutselig dømte straffe.

I øynene til Rosenborg kunne man se drømmen om en sesong uten nederlag svinne hen.

- Vanskelig å forstå
Og selv om Dorsin er fornøyd med seriegull, og ikke ville være for skuffet etter tapet, kunne heller ikke svensken skjule sin misnøye med dommeren.

- Det er dytting fra begge lag. Straffen er feil idømt. Det er selvfølgelig surt, fordi i andreomgangen er vi overlegne, sier Dorsin til Nettavisen.

Hans landsmann og trener, Erik Hamrén, var også forundret over dommeravgjørelsen som senket Rosenborg.

- Jeg har sett bildene, og synes det er vanskelig å forstå hvorfor han dømmer straffe. Det ser utvilsomt rart ut, sier Hamrén.

- Vinner på piss
For Rune Almenning Jarstein så det ikke bare rart ut, det hele fortonet seg som flaut. Keeperen var i harnisk over både Øverbøs avgjørelse, men ikke minst det han mente var teatralsk opptreden fra Goodson.

- Latterlig dømming. Det er faktisk skandaløst, raser Jarstein etter kampen.

- Han Goodson kaster seg, og er en dyktig skuespiller. Det er flaut å se på, fortsetter Jarstein, som var en av de som reagerte sterkest mot dommeren. I tillegg fikk han gult kort for det han selv omtalte som en ”dytt” mot Goodson. Også da falt amerikaneren på en voldsom måte.

- Goodson flyr på meg fordi jeg har ballen i hendene. Da dytter jeg tilbake, og han kaster seg.

Og selv om Jarstein erkjente at han ikke spurte på en særlig hyggelig måte, savnet han svar fra dommeren.

- Dommeren har ikke noe svar på hvorfor han dømmer straffe. Jeg er ikke så konstruktiv når jeg spør, men det går da an å svare, sier keeperen.

For tapet var tungt å svelge for Jarstein, spesielt måten det kom på.

- De er et godt lag, men de vinner på piss.

Prica: - Unødvendig gjort
Sistemann ut av garderoben for Rosenborg var Rade Prica. Svensken har vært helt i mange oppgjør i årets sesong, men søndag ble han syndebukken. Og han har ingen problemer med å beklage det han gjorde.

- Jeg beklager til fans, jeg beklager til medspillere. Det skal selvfølgelig ikke skje og er veldig unødvendig gjort, sier en skuffet Prica etter kampen.

Svensken sto utenfor garderoben, med Tom Henning Øvrebø bare meter unna seg, og svarte pressen. Og heller ikke Prica var enig med dommeren.

- Jeg får en smell i ryggen, blir irritert og knuffer, sier Prica, som samtidig viser pressen hvor hardt han dyttet Goodson. Tv-bildene viser at han nok dyttet noe hardere enn det han selv hevdet, og straffesparket var i grunn greit.

Men selv om Prica innrømmer at dytten var unødvendig, mener svensken at han skulle hatt frispark på smellen fra Goodson. En smell som vises tydelig på bildene.

- Det er jævlig irriterende at det skjer. Jeg bør ha frispark, og dessuten slenger han seg ned på en overdrevet måte. Han er en god skuespiller, sier Prica, som ikke forventet at dommeren skulle foreta seg noe.

- Jeg ble sjokkert. Jeg var på vei ut, men så snur jeg meg og så ligger ballen på straffemerket, forteller Prica til Nettavisen.

Fornøyd Goodson
Og Prica synes det er trist måten Goodson håndterte saken på.

- Han slenger seg like ille når Rune dytter ham, og han forsøker å få noen utvist. Jeg hadde ikke slengt meg rundt som noen ”fjolle” om jeg ble dyttet.

Men for Clarence Goodson gjorde det ingenting at Rosenborg-spilleren var forbanna. Han gratulerte Rosenborg med gull i Tippeligaen, men var mest fornøyd med å ødelegge Rosenborgs rekke uten tap.

Og at seieren smakte godt, er det ingen som helst tvil om.

- Fantastisk, sier amerikaneren, før han haster forbi en massiv pipekonsert fra ventende trøndere utenfor Lerkendal og inn i spillerbussen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.