Gå til sidens hovedinnhold

Jarstein-oppbyggeren

Jon Knudsen gjør alt han kan for keeperkonkurrent Rune Jarstein.

BISLETT/HOTEL BRISTOL (Nettavisen): En av sesongens kanskje største, positive overraskelser i Tippeligaen har vært Stabæks sisteskanse Jon Knudsen. Jan Jönsson etterlyste tidligere mer autoritet og flere matchvinnende redninger fra sin sisteskanse, og har i 2008-sesongen fått akkurat det han ønsket. Med kun 16 baklengs på 19 seriekamper har Knudsen mye av æren for at Stabæk befinner seg på toppen av tabellen, og ikke bare er stortalentet Iven Austbø henvist til reservebenken – Jon Knudsen ser endelig også ut til å ha etablert seg i landslagstroppen.

Men Norges førstekeeper er han fortsatt et stykke unna å være.

- Sulten er der selvsagt, men jeg har full forståelse at Rune (Jarstein) er førstevalget.

- Nå er min jobb å få ham best mulig forberedt, både fysisk og mentalt.

Ros, ikke ris
Mye av tida på landslaget har denne uka derfor godt med på å bygge opp sin kollega og konkurrent. Det synes Stabæk-keeperen er helt uproblematisk.

- Jeg deler og forteller om mine erfaringer.

- Dessuten prøver jeg å vinkle på det positive fremfor det negative. Gjør man ni gode redninger, og en tabbe, er det viktig å sitte igjen med positive opplevelser, og ikke fokusere på det negative, sier Knudsen til Nettavisen.

Skryter av keepermiljøet
Den ti år yngre Rune Jarstein er meget takknemlig for hjelpen og støtten fra sin mer erfarne keeperkollega.

- Det betyr veldig mye. Jeg synes Jon har vært veldig flink til å skryte av meg og å bygge meg opp, sier RBKs sisteskanse.

- Vi har et veldig ålreit keepermiljø, og det sier noe om moralen her. Det er ikke akkurat som Kahn og Lehmann, som vel ikke pratet sammen før i semifinalen under VM for to år siden, minner Jarstein om.

Samarbeidet er som søt musikk i tidligere landslagskeeper Ola By Rises ører. Selv mener han at han har verdensrekord i antall kamper på benk - «53 eller 54 stykker» - men selv som fast andrevalg for Erik Thorstvedt var det aldri snakk om å bruke ufine triks for å bli nummer en.

- Det er veldig riktig å gjøre som Jon gjør – forbilledlig, faktisk. Men det er også selvsagt at man skal gjøre sitt for at førstevalget blir best mulig.

- Samtidig skal vi prestere i gruppe, og da er det viktig at man ikke tenker enkeltindivider, men helhet. Vi kan ikke ha en konkurransesituasjon hvor man putter kløpulver i underbuksa på folk heller, sier landslagets assistenttrener.

Lader opp med YouTube
I tillegg til å suge til seg tips og erfaringer fra sin keeperkollega, kommer Rune Jarstein som vanlig til å lade opp med å se på YouTube-videoer.

- For tiden ser jeg mye på (Iker) Casillas, men jeg ser også på en del av spissene jeg skal møte og håper å plukke opp noen tips – som for eksempel favoritthjørner spillerne har.

- Men vel så mye er det for å gire meg opp til kamp, forteller landslagets sisteskanse.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken