*Nettavisen* Sport.

Jarstein takker Drillo

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX

- Han gir meg trygghet, skryter ukas mest omtalte Viking-spiller.

26.05.10 22:59

OSLO (Nettavisen): Han kom i fokus igjen, Rune Jarstein, da han mandag dyttet Trond Olsen over ende innenfor Vikings sekstenmeter.

Rosenborg fikk straffe, og sikret tre poeng på overtid, og Jarstein har måttet gå kanossagang siden.

- Bør lukke øyne og ører
Han står oppreist og innrømmer sine feil, landlagsmålvakta, det skal han ha, men ikke alle har vært like imponert over 25-åringens evne til å stoppe rullgardiner. Likevel fikk han støtte fra landslagssjef Egil Olsen på tirsdag, som overfor Nettavisen fortsatt insisterer på at han mener forseelsen ikke kvalifiserte til ellevemeter.

- Jeg synes han (Trond Olsen) faller lett, og jeg er av den formening at av og til må dommerne lukke både øyne og ører, og bruke sunn fornuft.

- Dette var et slik tilfelle.

Drillo understreker samtidig at utspillet ikke er noe «taktikkeri» fra hans side, slik at Jarstein ikke skulle få flere bekymringer nå som han seiler opp som et mulig førstealternativ mulig førstevalg i lørdagens treningskamp mot Montenegro som følge av Jon Knudsens småsjukdom.

- Gir trygghet
Slikt gleder sisteskansen.

- Jeg setter veldig pris på det, han gir meg trygghet, sier Jarstein til Nettavisen.

- Det er veldig godt å kunne gå til landslagssamling guten å ha det å bekymre meg over.

Han angrer fortsatt på det han gjorde, og understreker at han skal gjøre alt i sin makt for at det samme ikke skjer igjen.

- Det var ikke bra det der, det var egentlig veldig dumt.

- Jeg har jobbet mye med meg selv i år, og skal gjøre alt jeg kan for at noe slikt ikke skjer igjen.

PS. Jon Knudsen trente ikke med det norske landslaget onsdag, men hadde i stedet en lett, alternativ økt etter at han mandag måtte gå ut i pausen med et lett virus. Til Nettavisen sier sisteskansen at han regner med å trene for fullt torsdag, og å være klar til landskampen. Espen Ruud er mer usikker, mens Kristofer Hæstad er definitivt ute. Egil Olsen sier han ennå ikke har bestemt seg for om det skal hentes inn noen erstattere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.