RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jarstein truet fotograf med juling

Foto: Øijord, Thomas Winje/Scanpix
Sist oppdatert:
Landslagskeeperen var i dårlig humør da han forlot spillerhotellet onsdag morgen.

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein truet en fotograf med juling onsdag formiddag.

Episoden skjedde utenfor det norske spillerhotellet i Oslo sentrum.

- Gjør du det, slår jeg deg ned, sa Jarstein til NTB scanpix-fotograf Thomas Winje Øijord, da han ønsket å ta bilde av landslagskeeperen.

Fotografen tok sitt bilde, men Jarstein slo ikke som han truet med.

Jarstein nektet å la seg intervjue eller fotografere, men fotografen fulgte etter ham ned gaten fra sentrumshotellet og tok sine bilder dagen etter landskampen på Ullevaal hvor Jarstein voktet det norske målet.

- Jeg er fornøyd med inngripenen
Viking-spilleren hadde en uheldig inngripen da Slovenia tok ledelsen 1-0 i tirsdagens VM-kvalikkamp på Ullevaal. Jarstein var i dårlig humør da han møtte pressen etter kampen, og nektet å svare flere journalister som hadde spørsmål om baklengsmålet. Han forlot også intervjuet med Harald Bredeli i TV 2 i sinne, og kastet et headset i bakken på vei vekk.

Jarstein svarte følgende da han ble spurt hvordan han selv synes han takler kritikk:

- Det går bra, det. Selvfølgelig er jeg uenig, men det er ikke så mye positivt som blir sagt om meg, så det går bra, sier Jarstein.

Det er Frode Grodås som i høy grad bestemmer hvem som står på landslaget, for Egil Drillo Olsen blander seg lite når det kommer til uttak av keepere. Noen stusset nok da Espen Bugge Pettersen ble vraket etter Island-kampen, og Henning Berg fastlo på TV 2-sporten at valget «var vanskelig å forstå».

Jarstein var ikke med på at det var en keepertabbe som førte til at Slovenia tok ledelsen 1-0.

- De stilte opp tre mann ved siden av muren og jeg så absolutt ingenting. Ballen kom så fort, og jeg fikk heldigvis en hånd på den. Jeg er glad jeg ble stående og ikke gikk til siden, og jeg er fornøyd med inngripenen, sier Rune Almenning Jarstein til pressekorpset etter kampen.

Beklager oppførselen
Nå beklager Jarstein sinneutbruddene.

- Jeg ønsket ikke å bli intervjuet eller bli tatt bilde av og ga klart uttrykk for det. Da jeg likevel ble fotografert, ble jeg kraftig provosert og sa klart ifra. Jeg beklager at mine utsagn ble oppfattet som reelle trusler, og jeg beklager på det sterkeste oppførselen min. Slikt skal selvsagt ikke skje, sier Viking-keeperen, ifølge fotball.no.

Han innrømmer at det var vanskelig å svare på spørsmål om sin egen tabbe, når han heller ville juble over norsk seier.

- Vi hadde akkurat vunnet den første VM-kvalifiseringskampen på hjemmebane på overtid, og jeg følte fokuset i intervjuet ble feil. Jeg må likevel være profesjonell å tåle kritiske spørsmål. Dette skulle jeg håndtert på en bedre måte i går. Jeg har ringt TV 2s fotballsjef for å beklage i formiddag.

Informasjonssjef i Norges Fotballforbund (NFF), Svein Graff, poengterer at Jarsteins oppførsel er uakseptabel.

- Jeg har snakket med Rune om det som skjedde. Han er et følelsesmenneske, og det har vært et ekstra stort fokus på keepersituasjonen i forbindelse med de to siste landskampene. Vi er begge enige om at reaksjonen i går og i dag er uakseptabel.

- Det er veldig viktig at han har innsett at dette var upassende oppførsel og tullete gjort. Med å be om unnskyldning er det lettere å rette blikket fremover, legger generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, til.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere