Gå til sidens hovedinnhold

Jays: - Bislett blir rått

Men den norske sprintkometen tør ikke garantere tider under ti sekunder.

BISLETT (Nettavisen): Jaysuma Saidy Ndure - Jays - kom som en rakett inn i verdenseliten i sprint i fjor, da han brøt den magiske drømmegrensen på 20 sekunder med 19,89 og dermed satte ny norsk rekord på 200 meter.

I år er forventningene til Jays skyhøye, og Bislett-publikummet hadde ikke minst gledet seg til duellen med verdensrekordholderen på 100 meter, Asafa Powell fra Jamaica, under årets Bislett Games 6. juni.

Tirsdag morgen kom imidlertid nyheten om at Powell har trukket seg på grunn av en strekk i en brystmuskel.

Sterk erstatning
- Det er synd, men sånn er det. Man kan ikke løpe når man er skadet, konstaterer Jays, som likevel får nok å bryne seg på den 6. juni.

Stevnegeneral Steinar Hoen har nemlig allerede rukket å hente inn en særdeles kapabel erstatter. Derrick Atkins fra Bahamas tok VM-sølvet på 100 meter i Osaka, bak Tyson Gay fra USA, men foran Powell.

(Les videre under bildet)

Og om han er mindre kjent enn Powell, er han definitivt ingen smågutt. 9,91 sekunder lyder persen på. I år sesongåpnet han på 10,07 forrige uke. Tiden er bare ett hundredel svakere enn Jay’s norske rekord.

- Det blir ikke noe annerledes enn å løpe mot Asafa. Han er ikke bare en lovende sprinter, han er en verdensstjerne. Han har en VM-medalje og er et navn folk kjenner. Det blir utrolig spennende, sier Jays til Nettavisen.

- Vent og se
Sprinteren har forberedt seg grundig til årets sesong, og har de siste sju ukene ladet opp med treningsleir i San Diego i USA.

- Vi har fokusert på starten, teknikken og toppfarten, og det virker veldig bra så langt. Jeg gleder meg virkelig til å konkurrere nå, forteller en entusiastisk, men noe døgnvill Jays, som kom tilbake til Norge mandag.

Men lovende takter på trening til tross, han vil ikke garantere at han bryter den magiske tisekundersgrensen enda.

- Hvem vet? Dere får vente og se, sier det blide fartsfantomet, som gir det norske friidrettspublikummet en gavepakke under Bislett Games. Han har nemlig bestemt seg for å doble, og løper både 100 meter og 200 meter.

Jays sesongdebuterer i Doha i Quatar 9. mai. Der skulle han egentlig ha løpt mot Asafa Powell, men også den duellen går i vasken grunnet Powells skade.

Verdt å vite: I tillegg til nevnte Atkins, er også verdenseneren på 400 meter - Jeremy Wariner - nå klar for Bislett

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger