RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Jays»: - Bolts posisjon er svekket

Foto: Audun Braastad/Scanpix
Sist oppdatert:
Nå vil nordmannen sjokkere sprintkongen i OL.

LONDON (Nettavisen): Under årets OL, som for fire år siden, er Jaysuma Ndure Norges store håp i sprint. 28-åringen er eneste nordmann som noen gang har løpt under ti sekunder på 100 meter.

«Jays» har imidlertid kun løpt 100 meter på 10.13 sekunder i år, mens favorittdistansen, 200 meter, har blitt unnagjort på tiden 20.34 sekunder. Det er tider som er langt unna de aller beste i år.

- Alle kan vinne
Den raskeste tiden på 100 meter denne sesongen er det jamaicanske Yohan Blake som har med 9.75 sekunder. Like bak, med tiden 9.76, følger regjerende olympisk mester, Jamaicas Usain Bolt.

Det er også de to samme herrene som har herjet øverst på 200 meter denne sesongen. Også her er Blake best med 19.80 sekunder, mens Bolt igjen er like bak landsmannen med sine 19.83 sekunder.

Til tross for at begge de to hurtigtogene fra Jamaica er favoritter, tror «Jays» noen kan overraske.

- Når det gjelder sprint så kan alle som deltar i en finale vinne, sier nordmannen til Nettavisen.

- Bolt er svekket
28-åringen har heller ikke latt seg imponere stort av Usain Bolt denne sesongen. Bolt vant gull på både 100 meter og 200 meter i 2008-OL, men «Jays» synes ikke han har vist samme styrke i år.

- Nei, jeg tror ikke han er like sterk nå. Det ser ikke sånn ut. Han er ikke i samme posisjon som for fire år siden, da løp han på 9.76 før OL. I år har han blitt fraløpt to ganger, sier Ndure om rivalen.

Selv har Ndure den 51. raskeste tiden på 100 meter, og den 29. raskeste tiden i verden på 200 meter. Han mener likevel han nå er i god form, og har brukt tiden fram mot OL på å hvile seg i form.

- Den taktikken har fungert kjempebra. Kroppen er bra og jeg føler meg klar til å løpe.

- Det gjelder å komme til finalen. Om du kommer dit kan alt skje. Alle som kommer til finalen er slitne, så da handler det bare om å gjøre sitt eget løp og gi full gass, sier sprinteren om formen.

- Så du kan overraske i OL?

- Jeg håper det. Klarer jeg det vil jeg bli veldig fornøyd. Det er derfor jeg er her, sier «Jays».

Ikke på stjernejakt
Mange av de norske friidrettsutøverne har ladet opp i Norge og ventet med å reise ned til London. Det er i hovedsak for å få mest mulig ro, og slippe distraksjoner i trening og oppladning.

Ndure er imidlertid glad for å endelig være på plass i London.

- Det er fint å være her. Det er mye bedre vær enn jeg hadde trodd. Alt er bra og jeg er klar, sier 28-åringen og byr på sin karakteristiske latter.

Mange av de norske OL-deltakerne har latt seg fascinere av OL-landsbyen, der en stor del av de store stjernene bor, men «Jays» er ikke så opptatt av denne delen ved lekene i London.

- Nei, det er ikke så viktig for meg å få med meg noe av det. Jeg har stort sett vært på rommet siden vi kom ned hit, sier Ndure.

Sprinteren kunne for øvrig torsdag bekrefte han han skal løpe både 100 meter og 200 meter i årets OL.

PS. Jaysuma Ndure løp inn til bronse under EM i finske Helsingfors på 100 meter tidligere i sommer. Da noterte han tiden 10.17.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere