RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jays i nytt toppmøte

Foto: Cornelius Poppe/Scanpix
Jaysuma Saidy Ndure håper å utnytte storformen til å sette enda en norsk rekord torsdag.

(ANB) Fem dager etter at han stormet inn til fjerdeplass på 200 meter i VM, er det norske sprintesset klar for et nytt toppmøte. Denne gang på 100 meter under Diamond League-stevnet i Zürich.

Møter verdensmesteren
- Jeg føler jeg har mer inne, utbrøt Ndure etter å ha sprengt 10-sekundersgrensen i Lausanne i slutten av juni. 9,99 er med andre ord en rekord som allerede nå står for fall, for VM-prestasjonene i forrige uke viste at formen er enda bedre nå enn under rekordløpet.

I Zürich møter han blant andre fire jamaicanere, anført av den ferske verdensmesteren Yohan Blake. Men ikke sprintkongen Usain Bolt. Til de sveitsiske arrangørenes store ergrelse valgte han å droppe dette stevnet, men har lovt å være på plass på 200 meter når årets Diamond League avsluttes i Brussel neste torsdag.

Nyter oppmerksomheten
Bolt gikk som kjent glipp av VM-tittelen på 100 meter med sin nå verdensberømte tjuvstart. Nå nyter hans etterfølger på tronen, landsmannen Yohan Blake, all den hyggelige oppmerksomheten som triumfen fører med seg.

- Det er gøy å få kreditt for det man har prestert, sier Blake, som med ett er blitt hovedattraksjonen i det årlige storstevnet i Zürich.

- Men husk for all del at det er Usain som fortsatt er «the big man», legger 21-åringen ydmykt til.

Samtidig tillater han seg å minne han om at tre år eldre Bolt ikke løp så fort som ham da han var på hans alder¿

Revansjesugen Powell
I kongens fravær må den nybakte mesteren likevel belage seg på meget skarp motstand fra en landsmann. For hvis det er en som er lysten på å vise hva han er god for i dette løpet, er det Asafa Powell. Mannen med årsbeste i verden – 9,78, for øvrig i samme løp som Jays presterte 9,99 – er klar igjen etter lyskeskaden som satte ham utenfor VM.

- Lysken er fortsatt øm. Men jeg er her for å konkurrere, sier en tydelig offensiv Powell, og liker angrepsposisjonen han nå befinner seg i – årsbestenoteringen til tross.

- Nå er det Blake som topper rankingen. Det er han som er verdensmester, sier Powell, svært revansjelysten etter VM-nedturen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere