RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Cornelius Poppe/Scanpix

Jays satte norsk rekord på 100m

Sist oppdatert:
Og flere rekorder ble satt på friidrettsstevnet i Italia.

Jaysuma Saidy Ndure løp 100-meterfinalen i Rieti Grand Prix i Italia på ti blank.

Det er ny norgesrekord på distansen.

Den forrige lød på 10,01, og ble satt av Ndure, også den. Det skjedde under DN-Galan i Stocholm i 2008, og sprinteren er tilsynelatende tilbake i storform.

Jays ble nummer sju i det sterke heatet, som gikk i 0,9 sekundmeters medvind. Løpet ble vunnet av Nesta Carter fra Jamaica, som løp inn til den sterke tiden 9,78. Det er ett hundredel raskere enn Tyson Gays tid fra Diamond League-stevnet i Brussel fredag, og er en tangering av årsbeste i verden.

Raskeste hvite enda raskere
Rask var også franske Christophe Lemaitre (20). Han endte på en fjerdeplass med tiden 9,97. Det er den beste tiden løpt av en hvit sprinter på 100-meter. Lemaitre sto også for den forrige rekorden og var den første hvite mann til å løpe under ti sekunder.

Ny verdensrekord på 800m
Den største bragden var det likevel David Lekuta Rudisha (21) som sto for. Kenyaneren løp 800-meteren på 1:41.01. Ingen har tidligere løpt så fort på distansen og Rudisha satte ny verdensrekord.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere