*Nettavisen* Sport.

Jays skadet i kanonløp

Foto: REUTERS/SCANPIX

Jaysuma Saidy Ndure løp sin nest raskeste 100 meter noensinne.

26.07.08 20:23

I gjevt selskap beviste Jaysuma Saidy Ndure nok en gang at han tilhører den ypperste verdenseliten. Men ifølge TV 2 skal han ha pådratt seg en skade i løpet.

Jays stormet inn til 10,02 under London Grand Prix. Det er ett fattig hundredel bak hans egen, norske rekord, som ble satt 9. mai i år. At det var 0,5 sekundmeters motvind gjør ikke prestasjonen mindre imponerende.

Tiden holdt til en femteplass. Vant gjorde ikke uventet Asafa Powell fra Jamaica. Powell, som inntil i år hadde verdensrekorden på 100 meter, ble klokket inn på 9,94 sekunder.

- Der han skal være
- Det er helt rått av Jays. Dette viser virkelig hvilken stor løper han er, sier sportssjef i Norges Friidrettsfobund, Ketil Tømmernes, til Nettavisen.

- Han er akkurat der han skal være før OL.

Jays har hatt en noe amputert sesong etter at han fikk trøbbel med baksiden av låret etter sesongens første stevne, men nå har han vært på vei tilbake for fullt.

I løpet av den siste uken har han konkurrert på 100 meter fem ganger.

Da Nettavisen snakket med Tømmernes trodde sportsjefen at alt sto bra til.

- Han kjenner ingenting til skaden?

- Nei, alt går helt strøkent nå. Han har med seg fysioterapeut til stevnet i London, og han følges tett opp, både fram mot OL og under OL, sier Tømmernes.

Ifølge TV 2 skal han imidlertid ha pådratt seg en skade. Denne gangen skal det være det andre låret som krangler. Det er ikke kjent hvor alvorlig skaden er, men Jays velger uansett å trekke seg fra lørdagens 200 meter i London.

Medalje ikke-tema
Under OL er det finaler på 100 meter og 200 meter som er målet for sprintkometen. Medaljer vil ikke Tømmernes snakke om - enda.

- Målsetningen er å nå finalen. I en finale i sprint, særlig når det er så tett i verdenstoppen som det er nå, kan alt skje.

- Også at Jays tar medalje?

- Ja, men det er et ikke-tema foreløpig. Det er en lang og hard vei for i det hele tatt å nå finalene, konstaterer Tømmernes.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.