Emil Hegle har hatt et småtungt OL så langt, preget av skuffende fart i sporet og dårlige plasseringer.

På 20-kilometeren traff han på 19 av 20 skudd, men fikk det fortsatt ikke til å stemme i løypa. Sekundene gikk for fort for Svendsen og han måtte skuffet innse at det heller ikke denne gangen ble noen OL-medalje.

Nytt gull til Fourcade
Til slutt ble det en sjuendeplass på nordmannen. Best av de norske løperne, men likevel ikke det Svendsen håpet på.

- Jeg begynner virkelig å bli bekymret for farten til de norske løperne, jeg må si det. Nå begynner det å bli litt for mange løp etter hverandre hvor det ikke stemmer, sa skiskytingekspert på TV 2, Kjell Ove Oftedal.

- Jeg følte meg bra og skjøt bra, så jeg er litt overrasket over å være så langt bak. Jeg har ikke noen god forklaring på dette. Det er vanskelig å si om det er noe i veien med skiene, det skal jeg snakke med smørerne om etterpå, sa Emil Hegle Svendsen til TV 2 etter rennet.

Gullkampen sto mellom tyske Erik Lesser, franske Martin Fourcade og hjemmehåpet Jevgenij Garanitsjev.

Den duellen gikk Fourcade seirende ut av, og franskmannen tok dermed sitt andre strake OL-gull. Også han skjøt 19 av 20 treff, men i mål var han nesten ett minutt foran Emil Hegle Svendsen.

Lesser tok sølvmedaljen foran Garanitsjev.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Oppløftende Thingnes Bø
Etter å ha stått for de norske lyspunktene herrenes skiskytterøvelser så langt i OL, ble det en skuffende dag for Ole Einar Bjørndalen på 20-kilometeren torsdag.

40-åringen sviktet på standplass og pådro seg et tilleggsminutt på hver av de fire skytingene, og måtte dermed se langt etter en ny topplassering, til tross for god langrennshastighet.

Heller ikke Tarjei Bø fikk det til å stemme og endte langt bak gullvinneren.

Lillebror Johannes Thingnes Bø gjorde på sin side en godkjent innsats. Unggutten gjorde som Emil Hegle Svendsen og traff 19 av 20 ganger på standplass.

Med litt dårligere fart i sporet ble det til slutt en plass utenfor topp ti, men likevel en brukbar innsats.