Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg begynte å tenke på gullet

Men så våknet Thor Hushovd, og Christer Rake måtte ta til takke med sølv.

Tidlig i juni gikk han til topps i Ringerike Grand Prix, og søndag var han ikke langt unna å slå alle de norske stjernene i NM.

Det var til slutt bare Cervelo Test Team-proffen Thor Hushovd som klarte å tukte den talentfulle 23-åringen fra Team Joker.

Etter å ha parkert Frederik Wilmann, som han lå i brudd med, opp den tyngste bakken lå Rake lenge i ensom majestet, men en råsterk Hushovd kom bakfra på den siste runden, og avgjorde det hele i sedvanlig stil med en sterk sluttspurt på oppløpet.

LES OGSÅ: Opptur for Hegreberg

- Begynte å tenke på gullet
Rake innrømmer at han hadde begynt å tro på gull mot slutten.

- Jeg begynte å tenke litt på gull med én runde igjen.

- På sisterunden var det helt tomt, jeg sparte ikke på noe da jeg var alene. Og da Thor kom opp tenkte jeg at det her, det skal holde hardt forteller 23-åringen til procycling.no etter løpet.

Også Team Joker-Bianchis sportsdirektør, Gino van Oudenhove, var imponert over det Rake presterte på fellesstarten søndag.

- Vi er kjempefornøyd, sølv er ikke nederlag. Han hadde kjørte en runde alene, da blir det mann mot mann, sier sportsdirektøren.

Sterk Joker-innsats
I tillegg til Rakes andreplass kunne også van Oudenhove glede seg over at Vegard Stake Laengen kapret en fjerdeplass. Team Joker har lenge vært en talentfabrikk i norsk sykkelsport, og årets NM viser at det tydelig har flere proffer på gang.

- Vi viser at vi er godt lag her med meg på andre og Vegard på fjerde, sier Rake om laginnsatsen til Team Joker-Bianchi i NM.

En som absolutt er enig i at laget, og spesielt Christer Rake, har en stor framtid i sykkelsporten er Eurosport-kommentator Ole Kristian Stoltenberg. Det melder han over Twitter.

- Og nå er vel bare spørsmålet HVOR Rake skal bli proff?? Ikke noe når, om, og så videre, twitrer kommentatoren etter løpet.

LES OGSÅ: Syk Hushovd knuste alle

- Holder rett fokus
Alle som har vunnet Ringerike GP og NM for Joker-Bianchi, tidligere Maxbo-Bianchi, kjører nå for profesjonelle lag som Cervélo, Sky og BMC. Slik sett er det ikke utenkelig at også rytteren som representerer Stavanger SK kan havne i utlandet.

Før fellesstarten fortalte han imidlertid procycling.no at proffkontrakt ikke er noe han tenker så mye på enn så lenge.

- Først og fremst må jeg tenke på å sykle fort og trene bra. Hvis jeg fortsetter å kjøre bra resultater så tror jeg at jeg vil så sjansen til å teste meg videre. Så da er det viktig å holde fokus på rette tingene, kjøre gode resultater og gjøre det jeg skal.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken