Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg blir frikjent

Alex Rasmussen frykter ikke UCIs anke.

Torsdag ble det kjent at UCI hadde anket Alex Rasmussens frifinnelse inn til CAS.

Det til tross for at Alex Rasmussen ble frikjent av det danske forbundet for brudd på meldeplikten i november. Grunnen var at UCI ikke hadde klart å melde fra om det tredje bruddet innen fristen på to uker.

Les også: UCI anker frifinnelse

Det internasjonale forbundet brukte hele ti uker på å melde fra til alle involverte instanser. Dansken ble dermed frikjent, rett og slett fordi det aldri skulle vært noen sak.

Da nyhetsbyrået Ritzau tok kontakt med Rasmussen etter UCIs kunngjøring, sa han følgende:

Klar for ny sesong
- Jeg tror, at jeg blir frikjent, for det er jo WADAs regler de (CAS, vår.anm.) de følger, og det er de samme som det danske idrettsforbundet frikjente meg med.

Dansken har kontrakt med Garmin-laget fra og med 1. januar 2012. Som Alberto Contador, som også får sin dopingsak behandlet hos CAS, kan også 27-åringen sykle ritt mens saken behandles.

- Jeg kan sykle sykkelritt, og jeg kan jo ikke gjøre noe mer i denne saken. Så jeg vil konsentrere meg om å kjøre sykkelritt og la min advokat håndtere saken, la han til ifølge feltet.dk.

Henrik Stagetorn, Alex Rasmussens forsvarsadvokat, håper at saken blir behandlet raskt i motsetningen til Alberto Contadors dopingsak, som har pågått i over ett år.

Rasmussen syklet for HTC-Highroad denne sesongen, og startet proffkarrieren i 2009 hos Bjarne Riis' Team Saxo Bank.

Les også: «Kyllingen»: - Det er dopinglotteri

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus