Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg blir sjenert av det, jeg

Anja Edin og Heidi Løke storkoser seg.

NORGE-SVERIGE 28-25:

BEOGRAD (Nettavisen): I møtet med Sverige tirsdag handlet det meste om Anja Edin.

29-åringen var både høyt og lavt. Totalt scoret Larvik-stjernen ni ganger mot svenskene og bidro til norsk seier. Etter kampen ville selvfølgelig alle ha en bit av den populære spilleren.

- Blir sjenert
Sist Edin var med i en mesterskapstropp var tilbake i 2009, og da markerte hun seg ikke på samme måte. 29-åringen har imidlertid vært god siden hun gikk til Larvik, og får det nå også ut på landslaget.

- Det er deilig å kunne bidra med det jeg kan. Det var gøy, sier hun til Nettavisen.

- Jeg pleier jo å si at det er kult, men da husker jeg noe. Men jo, da, jeg synes vi får en god opplevelse i dag, spesielt når de tar litt inn på oss, men vi klarer å dra fra igjen, det er en styrke i dette laget.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Svenskene hadde store problemer med å stoppe den norske jokeren, og etter kampen var de svenske jentene klare på at Edin var ustoppelig. Selv tar 29-åringen det hele med stoisk ro.

- Så gøy at de mener det. Jeg blir nesten sjenert av det, jeg, forteller bakspilleren og ler.

- Gøy sammen
En som ikke sparer like mye på kruttet er kollega Heidi Løke. De to spilte sammen i Gjerpen tidlig på 2000-tallet og kjenner hverandre godt. Nå har de også funnet tonen med flagget på brystet.

- Hun spiller en fantastisk kamp. Hun er dronningen! Vi har det utrolig gøy sammen her nede. Jeg tror aldri jeg har kost meg like mye som på denne turen her, sier strekspilleren om venninnen.

- Vi finner på mye tull, ler og koser oss. Vi lager videoblogger og julekalender, blant annet, sier Györ-proffen.

- Hvem blogger dere for?

- Hverandre, venner og familie. De egner seg nok ikke så godt på YouTube, sier Løke.

Back hand-mas
Om samspillet med Edin, så trekker Løke spesielt fram en episode helt på tampen av oppgjøret. Edin spilte back hand til Løke, og strekspilleren burde strengt tatt satt ballen i målet til svenskene.

(artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg roper til Anja: «Back hand, back hand, back hand». Det er veldig irriterende at jeg ikke setter den I mål. Men Anja scorer fra linjen, det gjør at jeg blir litt stolt, sier Løke med et stort smil.

- Vi finner hverandre bedre i dag. Det er godt å kjenne at vi har en «connection», sier hun.

Om den samme situasjonen sier Edin følgende.

- Det var godt å høre Heidi mase om en back hand på slutten der.

- Hva tenker du om semifinalen?

- Jeg har aldri spilt en semifinale i et EM før, så den tenker jeg ingenting om. Jeg tror det er viktig at vi først får en god opplevelse mot Danmark. Vi går på banen for å vinne den kampen også, sier Edin.

- Ingen over henne
Også gladjenta Camilla Herrem var full av lovord om Edin etter kampen.

- Jeg er så sinnssykt glad for at Anja spiller så bra i dag. Hun slapper av, og spiller sitt eget spill. Ingen over, ingen under. Sånn er Anja. Vi har ventet på det og hun tar sjansen når hun får tillit.

- Anja er en utrolig bra spiller. Det var fortjent at hun ble banens beste, sier Herrem.

Kantspilleren følte at Norge hadde god kontroll på Sverige, selv om det lugget litt i starten.

- Alle sitter med den følelsen av at vi bare må opp et lite hakk, så går det bra. Og det gjør det jo, hver gang. Det er viktig at vi ikke mister den godfølelsen vi har nå, forteller Byåsen-spilleren.

Med seieren tirsdag er Norge klare for semifinale i EM. Det gjenstår fortsatt en hovedrundekamp mot Danmark torsdag, men for Norges del vil den kampen være av liten betydning.

Kommentarer til denne saken