NEDERLAND - DANMARK 2-0:

Danmarks landslagssjef Morten Olsen hevdet søndag hardnakket at spisstjerne Nicklas Bendtner ikke skulle spille mot Nederland.

- Slik det ser ut nå skal han absolutt ikke spille, sa Olsen søndag.

Se også: Nederland - Danmark i store bilder

Tvilte
Nederlands landslagssjef Bert van Marwijk tillot seg å tvile på det Olsen sa, og fikk rett. Bendnter var i Danmarks startellever, tross lyskeskaden som angivelige skulle ha satt ham utenfor.

Men han ble tatt av banen etter en drøy time.

- Jeg er ok, det var ikke opp til meg, sa Bendnter til Viasat etter kampen.

Les også: - Jeg rakk ikke reagere

- Ingen bløff
Morten Olsen har en litt annen versjon av det hele, og forteller at det var skaden på Jon Dahl Tomasson som gjorde at Bendtner stilte fra start.

- Han skulle ikke spilt, det var ingen bløff fra min side. Men da Jon ikke kunne spille, måtte vi ta den risken. Men jeg kunne ikke la Bendtner spille mer enn en time, for vi har fortsatt to kamper igjen, sa Olsen.

Og det var ikke mye Bendnter fikk bidratt med den timen han var på banen heller. For det første hadde ikke danskene mye å bidra med offensivt, og for det andre var Bendtner svært så stasjonær.

- Han løp vel 50 meter og spilte helt uten risiko. Jeg kunne løpt mer enn ham, sa Erik Solér i Viasats ekspertstudio.

Danmark temmet Nederlands angrepsrekke i den første omgangen, som var et langt, langt gjesp.

Selvmålet
Etter bare et halvt minutt i den andre omgangen falt avgjørelsen, da Simon Poulsen skulle klarere et innlegg, men bare traff ryggen til Daniel Agger og ballen spratt videre inn ved stolperoten til stakkars Thomas Sørensen.

Danskene kom seg aldri helt til hektene og Nederland skapte mer og mer sjanser utover i omgangen. Fem minutter før slutt satte Dirk Kuyt inn en retur fra stolpen mellom passive danske forsvarsspillere.

Morten Olsen forsvarer Simon Poulsen etter selvmålet.

- Vi var uheldige der. Jeg synes at vi hadde et godt tak på dem, så det var en kalddusj at de fikk sitt første mål på den måten. Simon Poulsen spilte ellers en fremragende kamp, sa Olsen til dansk TV 2.