Etter bare én kamp i årets VM-sluttspill har England havnet i noe som ligner en liten stopperkrise. Rio Ferdinand ble skadet allerede før mesterskapet tok til, og i åpningskampen mot USA led erstatteren Ledley King samme skjebne.

Nå sitter landslagssjef Capello igjen med tre alternativer som John Terrys makker i midtforsvaret: Jamie Carragher, Matthew Upson og Michael Dawson. Mye tyder på at rutinerte Carragher får sjansen mot Algerie fredag.

Nå kaster en annen engelsk landslagsrev seg på banen – og gir Capello en real overhaling for at han selv ikke er med til Sør-Afrika.

- Synes du ikke jeg burde ha vært med – sånn som jeg har spilt for Arsenal? Det gjør jeg. Opplagt, sier Campbell til ESPN.

Forstår ikke
35-åringen har fått en ny vår på fotballbanen etter at han fikk kontrakt med gamleklubben Arsenal denne sesongen. Det burde gitt tur til Sør-Afrika, hevder midtstopperen.

- Om jeg beklager noe? Det kan du si. Jeg beklager det faktum at England-teamet ikke tenkte på meg. Jeg ville lagt hele hjertet og sjelen i å spille for landet mitt igjen, sier Campbell.

- Selvfølgelig tar man med spillere som er i siget, og jeg var tilbake i siget og i form. I stedet plukket Capello noen spillere som er halvveis i form, tilføyer han.

Jamie Carragher ble overtalt til å gjøre comeback for England i anledning VM. Det forstår ikke Campbell.

- Jeg forstår dersom Capello tenkte at «denne karen tilhører Englands fortid», men så gikk han likevel tilbake for å hente et par spillere som hadde gitt seg på landslaget. Det forstår jeg ikke, så lenge han ikke var interessert i å komme til meg, sier mannen med 74 landskamper i sin karriere.

Ved siden av Jamie Carragher ble også Manchester Uniteds Paul Scholes bedt om å melde seg til tjeneste på landslaget igjen. Han takket nei.

Rutinert rev
Campbell mener at nettopp hans egen internasjonale erfaring ville ha vært meget verdifull i den situasjonen England nå har havnet i.

- Jeg ble virkelig, virkelig såret over å ha blitt totalt oversett – uten å få en sjanse en gang. Jeg har spilt på et landslag siden jeg var 15 år. Jeg har 74 A-landskamper, og det er erfaring som teller på dette nivået også, sier han.

Sol Campbell debuterte på det engelske landslaget som 21-åring i 1996. To år senere ble han den nest yngste landslagskapteinen i historien – i en alder av 23 år og 248 dager.

Sitt aller første mål for England gjorde han i VM-sluttspillet i Sør-Korea og Japan for åtte år siden – i gruppespillkampen mot Sverige.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!