Gå til sidens hovedinnhold

«Jeg elsker deg, Kurt!»

En strøm av gratulasjoner er på vei til Kurt Asle Arvesen.

I TV-stua hos svigerforeldrene på Stokke satt temposyklist Knut Anders Fostervold og gråt da Kurt Asle Arvesen gikk til topps i franske Foix.

- Jeg synes det var helt fantastisk. Jeg unner den gutten det så uendelig mye! Det er så fortjent at det er han som vinner, sier Fostervold til Nettavisen.

Gråt i TV-stolen
Den tidligere Molde-spilleren møtte Arvesen for første gang under treningstur for fem år siden. At han kommer fra samme region har ikke gjort sympatien for 33-åringen noe mindre.

- Ja, det er klart, det. Han er lokal og vi har ikke så mange lokale idrettshelter fra vår region.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Hvordan reagerte du da Kurt gikk til topps i dag?

- Jeg satt og grein lenge i stolen her. Det er så sterkt gjort og det er utrolig morsomt for ham og alle som har noe med ham å gjøre.

Kjærlighets-SMS
I jubelrusen etter den 11. etappen av sykkelrittet fant Fostervold frem mobiltelefonen for å sende noen gledens ord til treningskameraten.

- Jeg tror jeg skrev «Jeg elsker deg, Kurt!», og noe om at «dette var vår nye nasjonaldag». I rusen var det mange sterke ord som dukket opp, gliser han.

Underveis turde han imidlertid ikke helt å dro på at kompisens livsdrøm skulle gå i oppfyllelse.

- Jeg trodde han hadde 20 prosents sjanse til å klare det. I bruddet satt klasseryttere som tempospesialisten Fabian Wegmann, samt klassikerspesialister som Filippo Pozzato og Alessandro Ballan.

Skyllebøtter
Det hjalp heller ikke nordmannen at han ikke fikk noe som helst drahjelp fra Martin Elmiger da de to kom løs med fem kilometer igjen til mål.

- Elmiger fikk en del skyllebøtter fra stolen min i hvert fall. Jeg regnet med at det ble tøft, og så kom Ballan opp på siden. Da var det jo enda verre.

Til slutt klarte imidlertid eresfjordingen å presse sykkelen de nødvendige centimeterne foran Elmiger. Da sto jubelen i taket hjemme hos Fostervold.

- Kurt er utrolig sterk mentalt og gjorde tingene riktig. Slike avslutninger er utrolig krevende taktisk sett, med høy puls og mye melkesyre. Man må ha gode bein og stang inn. Og i dag stemte alt.

482

Les siste nytt fra Tour de France HER!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken