For to år siden gikk Philippe Gilbert til topps under Ster Zlm Toer ved å karre seg foran Niki Terpstra på rittets siste dag. Marginen mellom Gilbert og den daværende Milram-rytteren, var på puslete to sekunder.

I år ble det også drama under avslutningen av rittet. Og selvfølgelig var både Gilbert og Terpstra involvert.

Denne gangen ledet nederlenderen med ett sekund på sin belgiske utfordrer foran den avgjørende etappen. Den første innlagte sprinten ble spist opp av et utbrudd, men i siste forsøk klarte Omega Pharma-Lotto å plassere en hjelperytter (Klaas Lodewyck) inn mellom Gilbert og Terpstra.

Det gjorde at belgieren vant rittet med sekundet sammenlagt.

Terpstra var ikke fornøyd med måten det skjedde på. Han føler nemlig at Lodewyck hindret ham i den avgjørende spurten.

- Det er synd at Omega Pharma-laget opptrer på den måten. Det verste er at man ikke får gjort noe med det. Ja, juryen kunne deklassifisert Lodewyck, men det hadde ikke hjulpet meg, sier Terpstra til De Telegraaf.

- Jeg er i det hele tatt ganske lei av disse innlagte bonussprintene. De ødelegger hele løpet. To ganger har jeg hatt den beste sammenlagttiden i Ster ZLM Toer, men har fremdeles ikke vunnet rittet, forteller han indignert.

PS! Også under årets Glava Tour of Norway ble det bråk etter innlagte spurter. Da var Christofer Stevenson (Team Sparebanken Vest-Ridley) rasende etter at han følte seg hindret av Vegard Breen (Joker Merida) foran den siste bakkespurten. I stedet gikk Stian Remme (også han Joker Merida) fram og sikret seg klatretrøya.