WHISTLER (Nettavisen): Innsatsen i fjorårets VM var egentlig en varslet fiasko fra Magnus Moan (26). Han prøvde å lure seg selv til å tro at verdenscupen var viktigere enn VM, og kom til VM utladet og uforberedt på presset som ventet.

Denne sesongen har han aldri lagt skjul på at OL er det viktigste. Og erkjennelsen av at det faktisk handler om å være best når det gjelder har ikke ført noe annet enn godt med seg.

- Jeg er en helt annen person nå enn jeg var i VM i fjor. Jeg er positiv, og gleder meg bare til å komme i gang, sier Moan til Nettavisen.

Søndag starter alvoret for kombinertløperne, som selvfølgelig er i gang med treningen i normalbakken i Whistler.

- Må heve meg et hakk
Moan har gjennomført eks treningshopp. To av dem har vært så gode at gullet hadde vært godt innenfor rekkevidde om det hadde vært konkurranse.

- Jeg synes jeg har startet greit. Men jeg må heve meg noen hakk og bli mer stabil for å unngå at det skal bli et vanvittig race for å ta igjen de beste etter hopprennet, sier Moan – som på gode dager er i stand til å ta inn så mye som et minutt på de fleste av sine konkurrenter i langrennssporet.

Magnus Moan må finne seg i å være Norges største kombinerthåp i OL, men hopptreningene så langt vitner om at han ikke er alene.

Petter Tande har vært stabil blant de ti beste i bakken, og Jan Schmid har vært stabil blant de 15.

- Det er viktig at vi har tre løpere som har kommet så godt i gang, så det ikke står og faller på én mann. Vi har et ambisiøst mål om å ta tre medaljer på tre øvelser, og da må vi ha flere å spille på, sier landslagssjef Kjetil Strandbråten til Nettavisen.

Se resultatene fra onsdagens hopptrening her
Se resultatene fra fredagens hopptrening her

Drømmer om laggull
Og mens både Strandbråten og Moan selvfølgelig håper på gull allerede søndag, betyr det enda mer å gå til topps i lagkonkurransen.

- Vi er mer enn gode nok til å ta edelt metall, og jeg gleder meg minst like mye til det som de individuelle konkurransene, sier Magnus Moan til Nettavisen.

Mens Moan, Tande og Schmid er selvskrevne på alle tre distanser, kjemper Mikko Kokslien og Ole Christian Wendel om den siste plassen.

Hvem som blir fjerdemann søndag, avgjøres lørdag.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!