Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er favoritt

Thor Hushovd sikker på at han er en større VM-favoritt enn Mark Cavendish.

Søndag fullførte den norske Garmin-duoen Thor Hushovd og Gabriel Rasch Tour of Britain. Rittet ble på mange måter en suksess for begge, med etappeseier til Hushovd og god kjøring av Rasch på flere etapper.

Samtidig hadde begge tyngre perioder. Hushovd med sykdom og Rasch med nye velt.

Men det er det positive Hushovd husker best fra uka på De britiske øyer.

- Det har på mange måter blitt en optimal uke, ja. Jeg fikk med meg en etappeseier, noe som alltid er godt for selvtilliten, og har fått mange kilometere i beina som har gjort godt for formen, sier Hushovd til TV 2 Sporten.

- Nå gjelder det å få noen gode gjennomkjøringer med laget fram til avreise København, og for Gabba (Gabriel Rasch, vår.anm.) og meg gjelder det å restituere etter ei tøff uke på sykkelen, forklarer Hushovd

Tok ingen sjanser
De to nordmennene tok ikke noen sjanser på den siste etappen med avsluttende runder inne i London. Mark Cavendish ville på sin side vinne på hjemmebane, noe han også klarte.

- Alle med VM-ambisjoner slappet av på slutten, ja, bortsett fra Cavendish da, forklarer Hushovd.

Regnet som kom på de siste par rundene gjorde det enda mer risikabelt å være med i seierskampen på etappen. Derfor gjorde de to nordmennene helt sikkert et klokt valg med å ta det rolig på slutten.

- Thor er favoritt
Som regjerende verdensmester er Hushovd nok en gang en av favorittene i VM i København. Mange ser for seg en duell mellom de to kamphanene Hushovd og Cavendish.

- Hvem er sterkest av deg og Cavendish?

- Det er meg det, gliser Grimstad-oksen.

- Cavendish er åpenbart i god spurtform, men det blir et helt annet ritt i København. Det er lengre og blir et helt annet kjør enn her.

Cavendish er ikke uenig:

- Thor er alltid sterk. Han er da regjerende verdensmester, er han ikke? avslutter Cavendish overfor TV Sporten.

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken