Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er ferdig med sprintere

Cadel Evans gjentar at BMC Racing drar til Tour de France med én hensikt.

Avisen Herald Sun startet ballet da de skrev en artikkel om «maktkampen» i BMC Racing. Ifølge avisens opplysninger hadde Cadel Evans stilt et ultimatum om at han ikke skulle kjøre Tour de France sammen med en sprinter i 2012.

Da passer det egentlig dårlig at Thor Hushovd har signert for laget. Han er ikke lenger, og har ikke vært det på en stund heller, feltets raskeste mann – men han har fortsatt ting å utrette i massespurtene.

Kanskje kunne han også stukket av med poengtrøyen under årets utgave, dersom ledelsen i Garmin-Cervélo hadde hatt et ønske om det.

En sprinters behov
Evans stakk på sin side av med sammenlagtseieren og den gule ledertrøyen. Det gjorde han på et lag som ene og alene var bygget opp rundt hans målsetting.

VeloNews spurte australieren om samarbeidet med Hushovd på en pressekonferanse foran USA Pro Cycling Challenge som starter i Colorado denne uken.

Les også: Evans ønsker ikke Hushovd i touren

Dette er hva 34-åringen uttalte etter å ha «sovet på saken»:

- Jeg føler at jeg ble litt misforstått i australske aviser, eller kanskje var jeg upresis i formuleringen min, men det jeg snakket om var sprintere. Jeg har gjort det før, med for eksempel Robbie McEwen. Da måtte laget kjøre for han på alle spurtetappene, og han trengte et eget tog i spurtene, svarte Evans fra podiet.

- Thor er annerledes
Deretter vendte han fokus mot Hushovd, en rytteren han ønsker velkommen til laget.

- Thor er ikke en sprinter på den måten. De synes jeg resultatene fra årets Tour de France viser. Ja, han kan spurte. Han vant VM-tittelen i en massespurt, men jeg ser ikke på ham som en ren sprinter, og derfor synes jeg uttalelsene var tatt ut av sin sammenheng.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hushovd har selv uttalt at Paris-Roubaix er rittet han har mest lyst til å vinne før karrierens hans er over. Ut fra uttalelsene fra Evans – og for så vidt også laget selv – ser det ut til at et delt kapteinsansvar med Philippe Gilbert under vårklassikerne, vil ta hovedfokuset neste sesong.

Dessuten er det OL-år, noe som kan gjøre det mer spiselig å bruke touren mer som gjennomkjøring.

Evans Racing Team
Evans ser for seg at han kommer til å kjøre etapperittet sammen med nordmannen, men er også klar på hva slags rollefordeling han ser for seg innad i laget.

- Det er Jim Ochowicz som forsterker laget, og ikke jeg. Ikke bare for Tour de France, men også for rittene som kommer tidligere i sesongen. Sett i lys av det, mener jeg Hushovd er en fantastisk tilvekst på laget.

Les også: Bekymret etter Gilbert-overgang

- Vi kommer til å kjøre touren sammen. Vi drar dit med ett mål for øye, noe som bør være ganske åpenbart for alle: Vi skal forsøke å gjenskape resultatet fra årets ritt, og alt kretser rundt det, avslutter Evans.

Hva tror dere? Er Hushovd fornøyd med frie tøyler under Paris-Roubaix neste sesong? Delta i debatten via kommentarfeltet under artikkelen!

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken