Alexander Kristoff viser god form 23 dager før Tour de France starter på vakre Krosika.

Torsdag kjørte han inn til en sterk 14. plass i tøffe GP Gippingen. En tung bakke på hver av de 15 rundene gjorde rittet til en tøff affære.

- Det var et hardt ritt som gikk opp og ned hele veien, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

- Bakken var ikke sykt hard, men den var litt lengre enn det jeg liker. Jeg klarte ikke å sitte med de beste opp den nest siste gangen, da det ble avgjort. Men jeg kom inn i andre gruppe og er egentlig ganske fornøyd med hvordan det kjentes ut.

Spurten i sin gruppe vant selvfølgelig Kristoff, foran Tom Van Asbroeck og Simone Ponzi. I teten var det Michael Albasini som var sterkest.

Sjokk
Men det var ikke langt unna at det ble Katjusja-suksess, til tross for at Kristoff fikk det litt for tungt på den nest siste runden.

- Kolobnev var solo til det var en kilometer igjen og ble akkurat tatt igjen på slutten. Det var litt dumt, men han virket veldig sterk. Han var kapteinen i dag, og så skulle det kjøres for meg hvis det ble samlet. Laget kjørte godt i dag. Da er det litt skuffende at det ikke ble noen resultater.

Etter stor suksess i Glava Tour ble det et aldri så lite sjokk for Kristoff å kjøre i sommervarme Sveits.

- Formen virker ok. Jeg har vært bra på trening hjemme, men fikk nok et lite sjokk med varme og det å kjøre ritt igjen. Det kom seg imidlertid utover dagen. Det var tungt helt fra starten, og jeg slet de første to rundene, men jeg kom meg etter hvert. Dessverre var jeg akkurat ikke sterk nok på den nest siste runden.

Går for seier
En Kristoff i storform trenger både Norge og Katjusja når Tour de France startes 29. juni. Og 25-åringen er optimistisk med tanke på sommerens store høydepunkt.

- Jeg føler meg i rute til touren. Jeg må komme inn der i god form fra starten. Det er de to første ukene jeg har størst sjanser. Da får jeg heller slite litt i alpene i den siste uken.

På veien mot Tour de France, skal Kristoff sykle Sveits rundt. Det beintøffe etapperittet starter lørdag og går over ni dager. Der kan det bli norsk jubel.

- Det er fire etapper som passer meg greit. Jeg skal prøve på en etappeseier. Jeg pleier ikke å sette meg mål før ritt, men ta de sjansene jeg får, advarer Kristoff.

Resultater:

HTML EMBED