Ivan Basso har vært sykkelproff siden 1999, med unntak av de to årene han var utestengt i kjølvannet av Operasjon Puerto.

Vanligvis har italieneren kjempet i teten i enten Giro d’Italia eller Tour de France, men dette året måtte han se giroen ryke grunnet et sadelsår.

Følte seg bra
Det har blitt få ritt for veteranen hittil i år, men i Polen rundt viste han prov på gamm el klasse. Han satt bra med på hver etappe og ble til slutt nummer åtte sammenlagt, drøyt halvannet minutt bak Pieter Weening.

- Jeg visste jeg kom til å være der oppe i Polen. Jeg visste at jeg ikke er ferdig. Det er ikke tid for å legge opp ennå, spøkte Basso til Gazzetta dello Sport ifølge cyclingnews.com.

Nå sikter Cannondale-rytteren mot Vuelta a España.

- Det var synd at jeg ikke fikk sjansen til å vinne en etappe, men det er ok. Det er viktigere at jeg følte meg bra, og jeg er fornøyd med hvordan jeg syklet. Jeg har lagt en god base nå. Jeg er sikker på at jeg vil være på mitt beste i vueltaen.

Stjernegalleri i Burgos
35-åringen har vunnet to utgaver av Giro d’Italia og har lagt planen for hvordan han skal vinne sin første vuelta.

- Jeg sykler Vuelta a Burgos denne uken, og så blir jeg i Spania til mandag 12. august og sjekker ut Angliru, siden jeg aldri har syklet den før. Etter det drar jeg på treningsleir til Passo San Pellegrino i Dolomittene for å jobbe intensivt i høyden.

Vuelta a Burgos starter torsdag og Basso kan forvente seg motstand fra øverst hylle. Vincenzo Nibali, Carlos Betancur, Nairo Quintana og Samuel Sanchez er noen av stjernene som skal delta i det beintøffe rittet.