Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er ikke rask nok

Nå vil Alexander Kristoff satse mot de hardeste rittene i verden.

SANDEFJORD (procycling.no): Etter den imponerende innsatsen i Flandern rundt, hvor han ble nummer 15, ble mange oppmerksomme på Alexander Kristoffs kjørestyrke.

Da OL-bronsen var et faktum i London, var det et enstemmig ekspert-panel som snakket med procycling.no:

- Sats på klassikerne!

Rask, men ikke raskest
Ole Kristian Stoltenberg og Mads og Johan Kaggestad var alle enige om at de lengre vårklassikerne, som Paris-Roubaix og Flandern rundt, er noe Kristoff burde satse på.

Les også:«Sats mot klassikerne, Alexander»

Og Kristoff virker selv til å være med på tanken.

- Ja, jeg sa allerede før giroen at det er noe jeg tenker på, sa Kristoff til procycling.no etter seieren i Sandefjord Grand Prix.

- Jeg har lyst til å fortsette å spurte, men jeg har sett at jeg mangler litt på de beste spurterne som Cavendish og Greipel. På gode dager, hvor jeg har flaks, kan jeg hevde meg mot dem.

Da Kristoff snakket med procycling.no i Sandefjord hadde han nettopp slitt seg inn til seier i en svært regntung og sleip løype. I spurten var han totalt overlegen, men motstanden ikke i nærheten av den han møter i de største rittene.

- Klassikerne kan passe
Kristoff har flere ganger plassert seg langt fremme i spurtene de siste sesongene, men står med kun én seier etter at han ble profesjonell. Katjusja-rytteren har ofte vært topp ti, men mangler ofte det siste lille.

Da passer det godt å kjøre fra de beste spurterne, for så å gjøre opp om seieren mot litt tregere ryttere. Slik ble det i OL, med unntak av at Alexandre Vinokourov og Rigoberto Uran kom seg av gårde på slutten.

- Klassikerne, hvor de beste spurterne kanskje er borte, slik som i OL, kan passe meg enda bedre enn rene spurter, lyder meldingen fra 25-åringen.

Kommentarer til denne saken