Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er ingen pokerlegende

Akkurat det er det delte meninger om, Tore Lagerborg.

- Ikke kall meg en legende, sier han og setter seg godt til rette i stolen. Han smiler ikke engang, noe jeg mistenker at de fleste andre 26-åringer ville gjort når de ble konfrontert med en slik kompliment.

Men «Lager» er ikke som de fleste andre.

Skal blogge for Nettavisen
Tore Lagerborg har levd av å spille poker i fem år nå. Han har vunnet store summer og tapt store summer. Men han har aldri mistet bakkekontakten eller de sunne verdiene foreldrene så åpenbart har utstyrt ham med.

Og legendestatus vil han slett ikke ha på seg.

- Selv om han ikke sier det selv, har jeg snakket med veldig mange pokerspillere som sier at en del av de spillene han har gjort på nettet, har det vært verdensklasse over. «Lager» og andre klengenavn han har brukt, er det utvilsomt legendestatus over, sier pokerjournalist Bjørn-André Kildalen til Nettavisen.

«Han er en utrolig morsom og smart kar. Tore har alltid vært en utrolig god spiller og har alltid hevdet seg i de høyeste lagene, uansett hvilket spill det har vært»

Barndomskameraten Gunnar Østebrød om Tore Lagerborg

Tore Lagerborg vil ikke snakke om det, så da lar vi det ligge og fokuserer i stedet på hans nye sideprosjekt. Fredag publiseres nemlig hans første blogg her i Nettavisen. Hva kan vi vente oss?

- Jeg kommer nok ikke til å skrive så mye teknisk. Jeg er en cashgamespiller og kommer nok til å blogge litt om det. Jeg vil sikkert også blogge litt om hvor jeg har vært og hva som har skjedd der, sier Lagerborg.

Det kan bli interessant. Denne 26-åringen har opplevd mer enn de fleste.

Satser på Omaha
I disse dager konsentrerer han seg mest om pokerdisiplinen Omaha, som skiller seg fra Texas Hold'em ved at man får fire kort på hånden i stedet for to, i tillegg til de fem felleskortene alle deler.

- Det er mest gøy og så er det nok det spillet jeg er best i, føler jeg, i forhold til hvor vanskelig det er å hevde seg i Limit og No Limit Texas Hold’em nå, sier 26-åringen fra Langhus.

I starten av karrieren var det først og fremst i Fixed Limit Hold’em han utmerket seg. Rike og spillekåte briter sørget for at Lagerborg kunne livnære seg av poker.

- Det var mer enn nok pund der ute. Nettpoker blir nok aldri så lett igjen. Jeg var heldig som kom inn på det tidspunktet, mener langhusgutten.

- Var enklere før
Det er langt vanskeligere å tjene store penger på poker i dag, mener Lagerborg. Spillet er blitt så populært og kildene til informasjon er så mange og så gode at det generelle nivået på spillerne i dag er betydelig høyere enn for bare noen få år siden.

- Før var det masse fine lag, det er det nesten ingen av lenger. Du spiller bare mot proffer hele tiden. Det er ikke noe verdi i det, fastslår Lagerborg.

Den slanke, unge gutten i stolen foran meg har aldri regnet seg selv som en del av verdenseliten. Selv om han sannsynligvis har bløffet mer enn Cristiano Ronaldo har dratt finter, er det vanskelig å ikke ta ham alvorlig når han sier det.

Beskjedenheten er utvilsomt ekte.

- Jeg hadde aldri noen sjanse mot de aller beste spillerne i highstakes Fixed Limit den gangen og har det i hvert fall ikke nå, hevder han, og legger til at det var flere nordmenn og enda flere utlendinger som hadde et høyere A-nivå.

- Men jeg tjente en del på at jeg tiltet mindre, sjelden spilte i fylla og hadde et brukbart B-nivå, sier Lagerborg til Nettavisen.

Betsson Boy
Etter hvert nådde ryktet om «Lager» fram til spillselskapet Betsson, som ville sette sammen sitt eget lag av norske pokerspillere på høyt nivå. Tore Lagerborg ble sammen med Johnny Lodden, Pål Hersleth og Gunnar Østebrød med i «Betsson Boys», som skulle ta opp kampen med pionerene i «The Norsemen», det første norske profesjonelle pokerlaget.

I dag eksisterer ingen av lagene lenger. Det er dyrt å spille liveturneringer på høyeste nivå internasjonalt; De 11 turneringene på European Poker Tour (EPT) inneværende sesong koster til sammen 600.000 kroner i deltageravgift.

Apropos European Poker Tour: Lørdag sitter Tore Lagerborg klar i Monte Carlo når de første kortene deles ut i sesongens siste EPT-turnering. Da skal han nok en gang bryne seg på verdenseliten.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar