Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er Italias beste noensinne

Federica Pellegrini har i alle fall ikke dårlig selvtillit ...

Tirsdag vant italienske Federica Pellegrini gull på 200 meter fristil i svømme-VM i Roma etter å ha slått sin egen verdensrekord - og samtidig satt verdensrekord for tiende gang i karrieren.

- Den beste
De mange bragdene har åpenbart gjort henne fornøyd med egen innsats. Kanskje litt vel fornøyd.

Etter å ha tatt imot gullmedaljen sa hun nemlig følgende til pressen:

- Jeg er den største italienske idrettsutøver noensinne.

10 verdensrekorder
På under en uke har Pellegrini satt to nye verdensrekorder. Søndag ble hun første kvinne til å klare 400 meter fristil på under fire minutter med tiden 3.59,15.

På spørsmål om hvorfor hun anser seg selv som Italias største idrettsutøver gjennom tidene, var Pellegrini klar:

- Med dagens verdensrekord har jeg ti verdensrekorder før jeg har fylt 21 år. Jeg har ett OL-gull og to VM-gull her, så jeg mener jeg er det, sa Pellegrini.

Hva med disse?
Noen vil kanskje argumentere for at den tittelen bør tilhøre Fausto Coppi (1919-1960), som i løpet av sin lange sykkelkarriere vant Giro d'Italia fem ganger og Tour de France to ganger, samt ble verdensmester i 1953.

Andre vil trekke fram Alberto Tomba, alpinisten som på 80- og 90-tallet vant tre OL-gull, to VM-gull og verdenscupen ni ganger (fire i slalåm, fire i storslalåm og én gang sammenlagt).

Edoardo Mangiarotti bør kanskje også nevnes. Han vant i løpet av perioden 1936 til 1960 hele 13 olympiske medaljer (seks gull) og 24 VM-medaljer (12 gull) i fekting.

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken