Selv om neste års Tour de France bør passe Andy Schleck bra, er 27-åringen beskjeden med tanke på sine vinnersjanser neste sommer.

RadioShack-rytteren vil ikke høre snakk om gul trøye i Paris før han har kommet tilbake i godt gammelt salg.

Kun to, relativt korte tempoetapper venter rytterne i touren neste sommer, som starter på Korsika 29. juni.

Når jubileumsutgaven av rittet attpåtil innholder fire fjelltoppavslutninger, var presentasjonen av Tour de France-løypen stort sett gode nyheter for den klatresterke rytteren fra Luxembourg.

- Løypen bør passe mine kvaliteter. Den flate tempoen er bare 33 kilometer. Generelt kan man si at det er mange fjell. Men jeg skal ikke snakke om noen sammenlagtseier enda. Først må jeg komme tilbake i form. Jeg er langt unna mitt beste nivå, sier Schleck i følge Wort.lu.

- Samtidig må jeg se positivt på situasjonen. I 2013 vil jeg vise hva jeg kan.

Les også: procycling.nos guide til Tour de France 2013

Schleck har hatt en vanskelig sesong i 2012. Han var ikke på høyde med konkurrentene i Ardenner-klassikerne, mens en vedvarende feide med teamsjef Johan Bruyneel stadig eskalerte.

Tour de France-vinneren fra 2010 pådro seg også et brudd i bekkenet etter en stygg velt i Critérium du Dauphiné i juni, hvilket satte en effektiv stopper for sesongen.

At hans eldre bror, Frank Schleck, ble kastet ut av Tour de France etter en positiv dopingprøve, har bare gjort vondt verre for den meritterte klatreren.

- Vi er på rett vei
Schleck er fornøyd med utskiftningene gjort i lagledelsen foran neste sesong. Lance Armstrongs tidligere sjef, Johan Bruyneel, er vraket som teamsjef på RadioShack-laget. Belgieren ble erstattet av italieneren Luca Guercilena.

Nå ønsker Schleck å trene mer med Kim Andersen i forberedelsen inn mot 2013.

- Jeg vil kjøre flere ritt på våren, slik at formen er best mulig i Ardenneruken, sier Schleck som har tidligere antydet en mulig sesongstart i Tour Down Under i januar.

Les også: Pappa Schleck: - Legg opp!

Til tross for at sykkelsportens mørke fortid har blitt lagt bar de siste ukene, hvilket kulminerte med at Lance Armstrong ble ribbet for sine syv Tour de France-tilet, forblir Andy Schleck optimistisk med tanke på fremtiden.

- Hvis det er sannhet i anklagene (mot Armstrong) er hele saken helt horribel. Men vi må sette et punktum en eller annen gang, og ta med oss den rette lærdommen i fremtiden. Jeg mener fortsatt at sporten er på rett vei. Jeg har tillit til syklistene i min generasjon og håper at de ikke lar seg friste av doping.