Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er litt lik Northug

Denne unggutten legger lista høyt. Og innfrir.

Han skal slippe å bli kalt «den nye Northug», og med det få press på seg til å prestere både i skiløypa og foran kameraet.

Selv har imidlertid ikke Finn Hågen Krogh noen problemer med å sammenligne seg selv med Petter Northug.

- Jeg har en god avslutning, og kan hevde meg i både sprint og på lengre distanser. Sånn som Petter, sier 22-åringen til Nettavisen, da han blir bedt om å beskrive seg selv som langrennsløper.

- Jeg er litt lik Northug, sier han, og legger med det lista høyt. Slik Northug ville ha gjort.

Sprintseier i Tour de Ski
At Krogh har en vinner i seg, er det i alle fall liten tvil om.

Under Tour de Ski tok den norske langrennsnykomlingen en overraskende etappeseier, da han vant sprinten.

Tidligere har han også gull på 10-kilometer i junior-NM, og gull på stafett i junior-VM. Unggutten kan i tillegg vise til etappeseier under verdenscupavslutningen i Falun i 2011, da han vant 15 kilometer jaktstart etter å ha spurtslått Dario Cologna. Han ble totalt nummer to under minitouren - kun slått av Northug.

- Satset på fotball
Men veien mot norgestoppen har vært tung for Krogh.

- Jeg var aldri noen barnestjerne. I begynnelsen kunne jeg ende opp et sted rundt 100. plass. Etter hvert ble jeg litt bedre, men det var fortsatt tre konkurrenter som slo meg hver gang. Det var ikke før jeg var junior at jeg begynte å bli god og langrenn ble virkelig moro, forteller han.

Egentlig var det fotballspiller finnmarkingen skulle bli.

- Jeg satset på fotball til jeg gikk på videregående. Langrenn gikk jeg mest på for å få god kondis til fotballen, sier Krogh.

Da han plutselig befant seg i norgestoppen, var valget enkelt.

- Jeg stoppet å ha fremgang på fotballbanen og var plutselig i norgestoppen i langrenn. Da var valget enkelt. Jeg angrer ikke et sekund.

Kommentarer til denne saken