Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er livredd for utforkjøringer

Fransk supertalent forklarer hvorfor det har gått galt i touren.

Thibaut Pinot ble før Tour de France hausset opp som Frankrikes sammenlagthåp. Både for årets ritt og de ti neste.

Den talentfulle klatreren gjorde furore da han i fjor endte touren på tiendeplass sammenlagt etter å ha vunnet den åttende etappen.

Les også: Rittets yngste vant monsteretappe

I år skulle 23-åringen ta ytterligere steg, og sykkelfansen i Frankrike forventet store prestasjoner fra ham. Slik har det ikke gått på tourens ni første etapper. Tvert i mot, det har vært en katastrofestart for Pinot.

Franskmannen er på 47.-plass i sammendraget, 31 minutter og 31 sekunder bak Chris Froome.

- Jeg har angst og er livredd i utforkjøringene. Jeg vet ikke om jeg klarer å takle frykten. På søndagens etappe var mitt eneste mål å overleve, forteller Pinot til l’Equipe.

Den franske avisa pratet med 23-åringen etter målgang på den niende etappen. Da var det en trist syklist de pratet med.

- Da jeg så at jeg ikke klarte å følge Mark Cavendish i utforkjøringen etter en fjelltopp spurte jeg meg selv hvorfor jeg deltar i årets tour. Jeg forsto at jeg ikke har noenting her å gjøre.

Pinot ladet opp til Tour de France med Sveits rundt. Også der fikk sykkelfansen se en usikker franskmann ned fjellsidene. På den sjuende etappen ble han frakjørt i utforkjøringen mot mål og fikk aldri spurte om etappeseieren.

Les også: Dramatisk arrangørtabbe i Sveits rundt

Lagkamerat Laurent Mangel uttalte seg tidligere i år til fransk fjernsyn om ungguttens problemer ned fjellene.

- Han aner ikke hvordan han skal angripe svingene. Det gjør at han sykler saktere og tar større sjanser, forklarte Mangel.

Ifølge lagets manager Marc Madiot er det ingenting i veien med Pinots fysiske form, og hans trener og bror Julien Pinot sa før touren at 23-åringen var i sitt livs form.

Med angsten for utforkjøringer får franskmannen kanskje bare én mulighet til å vise potensialet sitt. Den 15. etappen avsluttes opp Mont Ventoux. Den er årets lengste, men de 221 første kilometerne er heldigivs for Pinot stort sett flate. Det betyr at alt skal avgjøres på den 21 kilometer lange klatringen.

PS! Tour de France fortsetter tirsdag med en etappe for spurterne. procycling.no vil følge etappen LIVE.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken