HTC-Highroad-rytter Mark Cavendish sesongåpnet i Australia og Tour down Under.

Det ble ingen suksess. Briten ble slått til blods allerede på den første etappen og var preget av det hele World Tour-rittet.

25-åringen reiste deretter rett til Tour of Qatar. Velten på åpningsprologen spolerte mye av rittet. Cavendish fullførte, men kom aldri i vinnerposisjon i løpet av de seks dagene i Qatar.

Rittmodus
- Jeg er OK nå. Man kan fremdeles se at jeg har vært i bakken, men det går mye bedre, sier Cavendish til cyclingnews.com og legger til:

- Det kunne vært aktuelt å dra hjem, men det er bedre å kjøre ritt her enn å gjøre den samme treningen hjemme. Mye på grunn av at jeg får den daglige massasjen og kommer i rittmodus, noe jeg trenger før Milan-San Remo.

Sammen med den italienske monumentklassikeren vil Tour de France og VM i København være Cavendish' tre store mål denne sesongen.

Tre eller fire muligheter
- Til tross for veltene er formen min god. Jeg ville ikke ta for mange risikoer etter velten i Qatar, og jeg hadde i tillegg mye uflaks. Men jeg fornøyd med situasjonen, laget gjorde det bra og vi vant (sammenlagt med (opptrekker) Mark Renshaw), forteller Cavendish.

Les også: Stjernene inntar Oman

Tour of Oman er ikke like skreddersydd for Cavendish som Tour of Qatar, men briten mener fremdeles at han har muligheten tre eller fire dager.

- Det er tre absolutte sprintetapper, kanskje fire. Det er mange muligheter, sier Cavendish og avslutter:

- Med meg og Matthew Gos har vi en bra duo. Vi har også sterke lagkamerater med oss. Alt ligger til rette for å gjøre det bra.

PS! Mark Cavendish sykler også Tirreno-Adriatico før Milan-San Remo.

Sjekk hvilke norske ryttere som gjør det samme under sesongplaner i menyen øverst på procycling.no!

Diskuter Tour of Oman i vårt nye diskusjonsforum!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED