Samuel Sanchez har lenge vært unik i Euskaltel.

34-åringen er den eneste ikke-baskeren i lagets historie. Sanchez tilbrakte dog mye av sin tidlige sykkelkarriere i Baskerland, og fikk slik plass på laget.

Fra neste sesong kommer ikke den olympiske mesteren til å være like unik innad i laget. Baskerlaget har nemlig hentet flere utlendinger, et trekk for å beholde World Tour-plassen.

Les også:- Vrakingen snudde fansen

Forandring fryder
Det har selvfølgelig skapt mye reaksjoner at Euskaltel går bort fra det som har gjort laget helt spesielt. Lagets store stjerne ser imidlertid lyst på forandringene.

- Vi må forandre oss for å forbli på det høyeste nivået. Vi måtte utvikle oss eller dø, sier Sanchez til VeloNews.

- Det er akkurat som i NBA, Formel 1 eller Champions League. Det er den samme tingen. Dersom forandringene kommer for å forbli på det høyeste nivået, er de mer enn velkomne.

UCIs rankingsystem har fått mye kritikk, og flere mener at det oppfordrer til kortsiktig tenking, noe som igjen går utover sponsorer og ryttere. Det er også dette som har tvunget frem til at Euskaltel på mange måter forlater sin sjel.

- Laget er i endring. Det blir mer globalt. Nå kan vi signere ryttere som ikke går gradene i Baskerland. Vi må se hvordan ting blir, men endringer er bra hvis det endelige målet er å bli i eliten av sporten. Det er det jeg ønsker, og det er der laget ønsker å være.

Vil vinne i giroen
Selv om Sanchez har rukket å bli 34 år, er spanjolen på langt nær ferdig i sykkelsporten.

- Jeg har tre år igjen i dette laget. Vi får se hva som skjer neste år, for å se hvordan det nye prosjektet blir. Jeg er optimistisk. Endringer er bra.

I løpet av karrieren har klatreren vært på podiet sammenlagt i både Tour de France og Vuelta a España. I tillegg har han etappeseirer i begge rittene. Et av målene videre i karrieren blir dermed å oppnå det samme i Giro d’Italia.

- Det som virkelig motiverer meg før slutten av karrieren er å klatre opp på podiet i giroen og vinne en etappeseier der. Før jeg legger opp, vil jeg virkelig satse fullt på giroen.