RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Jeg er privilegert og bortskjemt»

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (procycling.no)
Sist oppdatert:
Uten støtten fra pappa hadde aldri Reidar Borgersen blitt Norges tempokonge.

ØYGARDEN (procycling.no): Bak mange norske toppidrettsutøvere står det en ivrig pappa. Slik er det også for den nybakte norgesmesteren fra Krokstadelva, Reidar Borgersen.

I alle år har nemlig pappa Arne bidratt med tett oppfølging av både ham og tvillingbroren Odd.

I det lille kaoset som oppsto etter at 32-åringen sensasjonelt slo Edvald Boasson Hagen på NM-tempoen, fortalte Reidar om takknemligheten han føler etter farens mangeårige bidrag.

- Det er takket være fatter'n, som har støttet meg hele veien, at jeg har fått denne muligheten. Han har stått bak meg hele veien fra jeg var liten.

- Han kjørte oss til Geithus for at vi kunne gå på skøyter. Det har vært uvurderlig. Jeg er privilegert og bortskjemt, men jeg vet at jeg er det, forklarer Borgersen til procycling.no.

Se også:«Skøyte-Reidars» knockout i store bilder

Veien til NM-gullet har vært lang for Borgersen. Etter å ha vært en habil skøyteløper med NM-gull og VM-deltakelse, endte han opp som syklist etter at småskader satte en stopper for skøytekarrieren.

Etter NM-sølv i Orkanger i 2010, ble han hentet inn til Joker Merida. 2011-sesongen ble kanskje en liten nedtur, men i inneværende sesong har han tatt store steg.

- Dette betyr mye for Reidar
Mens Reidar var i begivenhetenes sentrum, holdt pappa Arne seg litt mer i bakgrunnen.

- Dette betyr mye for Reidar. Det er en stor seier. Fjoråret ble en liten nedtur da han småplundret med litt sykdom og ting ikke klaffet. Han følte at han ikke fikk ut det han var god for i fjor. Men nå satser han videre, så lenge han henger med. Han er ikke mer enn 32 år, flirer faren til procycling.no.

Faren fulgte rittet gjennom løypa og bidro med sekunderinger. Det var ikke alt som nådde direkte ut Reidar, men tidene gikk gjennom sportssjef i Joker Merida, Thor Inge Kostøl.

- Han sekunderer alltid, men det er ikke alltid han treffer. Det er trygt å han der ute, forteller Reidar.

- Har aldri hatt en ordentlig jobb
For Reidar har ikke faren bare vært en støttespiller som far og altmuligmann, han har også vært helt nødvendig rent økonomisk.

- Det er ikke mye penger i skøytesporten. Hvis jeg skulle drive på det planet jeg var på, måtte man drive profesjonelt. Da måtte jeg få penger fra et sted. Da har fatter'n og familien vært der hele veien. De har vært sikkerheten og betalt. Jeg er heldig og privilegert som har fått drive med idrett. Jeg er jo 32 år og har aldri hatt en ordentlig jobb, poengterer Reidar.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hverdagen har på mange måter blitt enklere som syklist. Joker Merida lønner alle rytterne. Ingen blir rike, men forholdene ligger til rette for en helhjertet satsing.

Tenker ikke på OL
Etter å ha slått Boasson Hagen så kom de sedvanlige OL-spekulasjonene. Dessverre for Borgersen er ikke OL noe tema. Troppen er tatt ut, og i tillegg er det slik at rytteren som skal kjøre tempoen, også må sykle fellesstarten.

Det alene gjør at Borgersen i praksis hadde vært sjanseløs på en OL-plass uansett, med seks utenlandsproffer som ligger langt foran i køen.

Det er heller ikke noe hovedpersonen har brukt mye tid på. Dagen etter triumfen kunne han fortelle at han ikke tenkte på OL, men håpet at gullet ville sikre han en tur til VM i Nederland.

PS! Reidar Borgersen syklet fra Øygarden til Bergen etter triumfen, iført mestertrøya og medaljen (!). Medaljen ble på et tidspunkt tatt av, da han var redd for at den skulle falle av. Du kan se video av turen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere