Resultatlisten ligger nederst i artikkelen. Vi følger langrennet direkte fra 16.00.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Jan Schmid hoppet ti meter lenger i rennet enn han gjorde i prøveomgangen og ga Norge en god start på den siste kombinertkonkurransen i Oslo-VM.

Dessverre bommet Mikko Kokslien totalt i sitt hopp.

- Det blir helt krampetrekning på kanten. Jævlig kjedelig. Jeg får ikke til det jeg prøver på i det hele tatt, sier Kokslien til Nettavisen etter sitt 115-metershopp.

Svært skuffet
Han landet ti meter lenger opp i bakken enn Frankrikes Sebastien Lacroix og elleve meter lenger opp enn Tysklands Björn Kircheisen. Selv Felix Gottwald hoppet klart lenger enn Kokslien.

- Hvor skuffet er du nå? spurte Nettavisen.

Kokslien hadde vondt for å svare.

- Du kan tenke deg selv. Laget, alle gutta er i støtet, Jan hopper bra og ¿ jeg er så skuffet som det går an å bli.

25-åringen klarte ikke å finne et lyspunkt, selv om avstanden opp til de beste ikke var mer enn 33 sekunder bak Tyskland etter hans hopp.

- Jeg vet ikke om vi kan redde inn så mye. Jeg hoppet 15 meter for kort, da. Vi får se. Vi får prøve.

God medaljesjanse
Men Norge har faktisk en god medaljesjanse. Gull er også en mulighet, selv om det kan bli tøft med tanke på at Magnus Moan har slitt med sykdom.

Moan strakk seg til 129 meter og holdt bra følge med alle unntatt Frankrikes Maxime Leheurte (137 meter) i den tredje omgangen. I sisteomgangen var Håvard Klemetsen best av samtlige med sitt 135,5-metershopp.

- Jeg er godt fornøyd med hoppet mitt. Jeg var fryktelig nervøs. Vi skal gjøre alt vi kan. Alt er mulig, sier Klemetsen.

Norge går ut 54 sekunder bak Frankrike i langrennet klokken 16. Tyskland går ut som nummer to, 32 sekunder bak Frankrike, mens Østerrike er nummer tre, 39 sekunder bak.

Norge har altså 15 sekunder å ta igjen på Østerrike hvis det skal bli medalje.

Nettavisen følger langrennet direkte fra 16.00.

Poengene under er poengene totalt for landet i rennet.

HTML EMBED