Det ble en norsk skuffelse i hoppbakken fredag kveld. Torsdag var forholdene så dårlige at rennet ble utsatt.

Fredag var forholdene bedre, men likevel ble det ikke noen minneverdig konkurranse. I alle fall ikke for nordmennene.

For samme hva man sier, er det ikke hoppingen som er de norske kombinertløpernes sterke side. Og Magnus Moan, som endte på 28.plass, var mest fornøyd med at fellesstarten nå er unnagjort.

- Ja, det er ingen tvil om at fellesstart passer de som er gode i hopp best. Spesielt slik som langrennsløypa er her, så blir det ikke noen fordel for oss som går fort på ski, sier Moan til NRK etter sitt andre hopp.

Det var riktignok ikke Moan det var størst forventninger til av de norske løperne.

- Ikke maksimal hopping
Torsdag gikk landslagssjef Kjetil Strandbråten gikk langt i å antyde at både Espen Rian, Petter Tande og Jan Schmid kunne ta medalje . Moan derimot måtte hoppe over evne for å hevde seg.

Men selv med greie hopp i førsteomgangen, klarte ikke nordmennene å kjempe helt i toppen fredag. Petter Tande ble beste nordmann på 7.plass, og var egentlig ganske så fornøyd med det. Til tross for at han selv også hadde tro på medalje.

- Det var ikke maksimal hopping, men jeg er egentlig godt fornøyd. Jeg presterer to jevngode hopp og alt tatt i betraktning er det bra, sier Tande.

- Det ble for kort
Jan Schmid endte til slutt på 13.plass etter å ha hoppet 89 meter i andreomgangen. Det var trønderen langt fra fornøyd med.

- Jeg er skuffet. Dette var ikke stort, det ble et kort hopp, sier en tydelig skuffet Schmid.

Han ville likevel ikke skylde på forholdene.

- Nei, jeg kan ikke skylde på forholdene, jeg hadde ok forhold i førsteomgangen.

Det siste norske medaljehåpet, Espen Rian, gjennomførte et solid førstehopp, men falt helt gjennom i andreomgangen.

For selv med gode forhold bommet Rian og landet på 83,5 meter. Sistehoppet sørget for at Rian endte på 18.plass til slutt. Rian har vært ute med skade store deler av sesongen, men var nok uansett skuffet over prestasjonen.

USAs andre gull
Og da de norske løperne skuffet, var det USA som trådde til og tok sitt andre gull for dagen. Todd Lodwick ledet etter langrennet, og hoppet svært godt i bakken. Amerikaneren landet på 97,5 meter i den siste omgangen og sikret dermed seieren, foran tyske Tino Edelmann på andre og franske Jason Lamy Chappuis på tredje.

Mest skuffet var nok likevel finske Anssi Koivuranta. Verdenscuplederen har sin styrke i hoppbakken og har vært solid på trening og i prøveomgangene. I førsteomgangen fredag fikk han imidlertid elendige forhold og falt langt ned. Heller ikke i andreomgangen prestert han maks, men fikk til et bedre hopp og endte til slutt på den bitre 4.plassen.

For Norge er nå den dårligste øvelsen gjennomført og før de neste konkurransene er flere av de norske solide medaljekandidater. Magnus Moan kan allerede søndag bli verdensmester. Da går nemlig den neste individuelle konkurransen.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!