Vegard Breen er på første samling med Lotto-Belisol. Bli kjent og bygge lagfølelse er det viktigste i første omgang, men det ble selvfølgelig plass til en konkurranse. Denne gangen var det støtteapparatet som fikk tildelt syklene.

- Da vi kom på mandag ble vi delt i grupper og fikk i oppgave å lage en gourmetmiddag til støtteapparatet, som kom litt senere. Tirsdag morgen var det mer alvor, og vi ble delt inn i tolv lag med en blanding av ryttere og de fra staben. Jeg havnet på lag med Adam Hansen, sportsdirektør Marc Wauters og Hans, den ene fysioterapeuten på laget, sier Breen til procycling.no

HTML EMBED

Gruppene ble tildelt et kart med tre poster og én sykkel på deling.

- De dårligst form, Marc og Hans, delte på sykkelen med unntak av da det var bratte bakker. Da måtte vi dytte de. På postene var det spørsmål og oppgaver. Adam er veldig oppegående, og jeg er faktisk ganske sikker på at vi får flest poeng der, sier Breen.

HTML EMBED

Les mer: Tour de France-rytter lager skoene selv

Mot slutten av løpet var det en lang utforbakke mot mål. Representantene fra staben så sitt snitt til å benytte hjulene for hva de er verdt, Breen og Hansen brukte beina for mer.

- Jeg er helt ubeskrivelig støl nå, sier Breen.

- Etter lunsj reiste vi til noen gruver i området. Der måtte vi krype gjennom en løype smale ganger og sjakter, som vi etterpå skulle tegne på et kart. Noen av sjaktene var så smale at noen av lederne knapt kom gjennom, sier Breen.

I kveld er Lotto-Belisol-laget innlosjert på en stor jaktkoie. Programmet fram til Breen reiser hjem i morgen formiddag, er uvisst.

- Jeg er ganske sikker på at konkurransen gikk bra, men de sier taperne må sove i telt utenfor hytta. Ellers vet jeg ikke så mye hva som skjer, jeg tror bare det blir en sosial kveld, sier Breen.

Fornøyd med laget
Vegard Breen signerte for Lotto-Belisol i sommer. Han er fortsatt fornøyd med lagvalget, selv om det er mange forskjellige språk å forholde seg til. Breen sier det har vært lett å bli kjent med de andre rytterne på laget.

- Alle syklistene på laget er hyggelige, åpenhjertige gutter, som er flinke til å inkluderer oss nye i samtalene. De jeg foreløpig har fått best kontakt med er nok Adam Hanson, Lars Bak, Tony Gallopin og Jürgen Roelandts. De spør meg allerede hva jeg skal kjøre til sesongen, om vi skal kjøre noe sammen. Det er hyggelig, sier Breen.

HTML EMBED

Han reiser sammen med laget til Mallorca for første skikkelige treningsleir den 8. desember. Der får han vite løpsprogrammet for sesongen, som sportsdirektørene legger siste finpuss på i disse dagene. Breen har tidligere uttalt at han ikke bryr seg om hvilke ritt han får kjøre, så lenge programmet er litt forutsigbart.

Les mer: Fra operasjonsbordet til første proffsamling

- De største rytterne på laget har allerede fått løpsprogrammet, men det er ikke noe jeg tenker så mye på, sier Breen.

På flyttefot
Vegard Breen har i høst bosatt seg i Girona, nordøst Spania. Der bor han sentralt og i nærheten flere lagkamerater samt en liten norsk kontingent av blant andre Vegard Stake Laengen.

- Jeg har leiekontrakt på ett år nå, men i utgangspunktet tenker jeg å bli lengre, men har ikke bestemt det ennå. Jeg får et sosialt nettverk her. Alle jeg kjenner bor ganske tett og det er ikke en veldig stor by.

- Hvordan er livet som heltids proffsyklist på Lotto-Belisol målt opp de fire årene i Joker Merida?

- Det er egentlig akkurat det samme, men nå tenker de kanskje enda mer på småting. Livet har i hvert fall ikke blitt noe lettere nå, man må være mye mer nøyaktig, sier Breen.

PS: Alle profesjonelle syklister på øverste nivå må gjennom en hjertetest for å få sykle. Den passerte Breen med glans.